image

Elke maand 77.000 Steam-accounts gekaapt en geplunderd

donderdag 10 december 2015, 17:04 door Redactie, 2 reacties

Elke maand worden er 77.000 Steam-accounts 'gekaapt en geplunderd', zo heeft Valve laten weten, ontwikkelaar van Steam. Steam is een populair speldistributieplatform met meer dan 125 miljoen gebruikers wereldwijd. Naast het aanschaffen en spelen van games via Steam, is het ook al enige tijd mogelijk om via het platform in virtuele goederen te handelen en die voor echt geld te verkopen.

Sinds de introductie van 'Steam Trading' is het probleem van gehackte accounts vertwintigvoudigd en de voornaamste klacht van gebruikers, zo stelt de softwareontwikkelaar. Via allerlei manieren proberen criminelen toegang tot Steam-accounts te krijgen. Vervolgens worden de virtuele goederen doorverkocht en blijft het account leeg achter. Slachtoffers kregen de gestolen goederen altijd terug, maar dit had weer gevolgen voor de online economie van Steam. Door de gestolen virtuele goederen te dupliceren nam hun waarde namelijk af.

Valve stelt dat er inmiddels zoveel geld in het systeem rondgaat dat het stelen van Steam-accounts een lucratieve bezigheid voor ervaren hackers is geworden. Daarnaast zijn het niet langer meer een paar hackers die achter de aanvallen zitten, maar is het een georganiseerd netwerk geworden dat virtuele goederen probeert te stelen en verkopen. "Hackers kunnen maanden wachten voordat het geld oplevert, terwijl ze in de tussentijd onophoudelijk toegang proberen te krijgen. Het beschermen van je goederen tegen iemand die ze voor zijn broodwinning steelt is een gevecht dat je niet kunt winnen", aldus Valve.

Om de fraude tegen te gaan werd de Steam Guard Mobile Authenticator ontwikkeld. Een extra beveiligingsmaatregel die een code genereert als gebruikers virtuele goederen verhandelen. De meeste gebruikers maken hier echter geen gebruik van om hun account te beschermen. Om dit toch aan te moedigen heeft Valve nu verschillende wijzigingen in de online handel via Steam aangekondigd. Zo moet de Steam Guard Mobile Authenticator worden gebruikt, anders zullen verhandelde goederen drie dagen door Steam worden vastgehouden. Dit geeft zowel gebruikers als Valve voldoende tijd om gehackte accounts te ontdekken en zo te voorkomen dat gestolen goederen worden verhandeld.

Reacties (2)
10-12-2015, 17:32 door Anoniem
In veel online spellen kan het maanden duren om iets op te bouwen wat door een kwaadwillende in enkele uren kan worden vernietigd. Samen met de mentaliteit van de gemiddelde online gamer is dit voor mij een belangrijke reden geweest om te stoppen met online gaming en nooit te beginnen met online accounts waarin al je "bezit" is vastgelegd.

Ik denk dat we moeten waken voor een wereld waar je straks niks meer kan doen als je geen live internet verbinding hebt.

Dat je computer of je software eerst online "toestemming" moet krijgen om te mogen starten.

(En ondertussen snel alle verzamelde informatie naar het moederschip sturend)
11-12-2015, 09:02 door Anoniem
Grootste probleem hiermee is dat eindgebruikers domweg overal op klikken en hun wachtwoord niet veilig is. Overal zit tegenwoordig 2 factor authentication in.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.