image

Europol helpt bij politieactie tegen Europese RAT-gebruikers

maandag 14 december 2015, 15:06 door Redactie, 7 reacties

Europol heeft bij een internationale politieactie gericht tegen Europese RAT-gebruikers verschillende Europese landen ondersteund, zo laat de politiedienst zelf weten. RAT staat voor Remote Access Trojan en is malware waarmee een aanvaller volledige controle over de computer van het slachtoffer heeft.

Via Remote Access Trojans kunnen criminelen onder andere toetsaanslagen opslaan, met de webcam meekijken en wachtwoorden en andere informatie stelen. Tijdens operatie Falling sTAR werden 12 mensen in Frankrijk, Noorwegen en Roemenië aangehouden. Het Europese Cybercrim Centrum (EC3) van Europol hielp de landen met het identificeren van mensen die Remote Access Trojans gebruiken. Het ging voornamelijk om jonge volwassen, aldus de politiedienst. Naast de aanhoudingen werd ook een groot aantal computers en online accounts in beslag genomen. Vorig jaar was Europol ook betrokken bij een operatie tegen gebruikers van de Blackshades-RAT.

Reacties (7)
15-12-2015, 08:23 door Anoniem
Nee, RAT staat voor Remote-Administration-Tool, Europol kent echter het verschil niet tussen een RAT en een trojan... te triest voor woorden.
15-12-2015, 10:53 door [Account Verwijderd]
@Anon
Nee, er is geen vaste definitie voor RAT(want de noemen t ook nog wel eens een Remote Access Tool). Als iedereen maar weet wat er mee bedoeld wordt.

Gaan zitten muggenziften over een afkorting waar je net 2 seconden iets van weet, te triest voor woorden xP
15-12-2015, 10:54 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
15-12-2015, 11:47 door Anoniem
@Mindfart
Hoezo is het muggenziften wanneer
A; een trojan per-definitie dezelfde acties uit kan voeren als een 'andere' RAT (anders is het toch een bar domme trojan)
B; dit om bovenstaande reden de afkorting voor RAT onnodig ambigueus maakt, zéker wanneer een trojan in feite een niet-'toegestane' Remote-Administration-Tool is als je kijkt naar de verdere eigenschappen?
15-12-2015, 16:11 door Anoniem
RAT staat voor Remote Access Trojan en is malware waarmee een aanvaller volledige controle over de computer van het slachtoffer heeft.

RAT, een software categorie waarvan deze diensten zelf gebruik maken om burgers te hacken.
15-12-2015, 16:25 door [Account Verwijderd]
Een trojan is iets wat iets anders doet als dat het lijkt te doen.. kan van alles zijn dus.
16-12-2015, 09:51 door Anoniem
Nee, RAT staat voor Remote-Administration-Tool, Europol kent echter het verschil niet tussen een RAT en een trojan...

Je reactie raakt kant nog wal. Wat dacht je van onderstaande RAT tools, welke allemaal worden gebruikt door hackers en andere cybercriminelen, om de controle over systemen van slachtoffers over te nemen -

- BlackShades RAT
- Bladabindi RAT
- DarkComet RAT
- LuminosityLink RAT
- NanoCore RAT
- XtremeRAT

Etc, etc.....

Dat er ook legitieme Remote Access Tools zijn, dat staat daar volledig los van. Of ben je soms bang dat de politie bij je langs komt indien je bijvoorbeeld vanaf je werk een verbinding maakt naar je thuis PC met VNC, RDP, of weet ik veel wat.

te triest voor woorden.

Tja, het enige wat je reactie laat zien is dat je zelf de materie niet echt lijkt te snappen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.