image

Amerikaanse overheid geeft tips voor beveiligen router

woensdag 16 december 2015, 10:52 door Redactie, 4 reacties
Laatst bijgewerkt: 16-12-2015, 13:44

Het Computer Emergency Readiness Team van de Amerikaanse overheid (US-CERT) heeft consumenten en kleine bedrijven opgeroepen hun router goed te beveiligen. De apparaten zijn namelijk een 'ideaal doelwit' voor aanvallers, aldus de overheidsorganisatie.

Verkeerd ingestelde routers, standaardwachtwoorden of ontbrekende updates zorgen ervoor dat routers op afstand kunnen worden overgenomen. Zodra de router is gehackt kan een aanvaller het verkeer van de gebruiker manipuleren, gevoelige informatie stelen of andere aanvallen uitvoeren. Om aanvallen af te slaan geeft het US-CERT verschillende tips om routers te beveiligen.

De overheidsorganisatie wijst vooral naar het gebruik van standaardwachtwoorden en -gebruikersnamen die vaak algemeen bekend zijn. Consumenten krijgen daarom het advies het wachtwoord elke 30 tot 90 dagen te veranderen en een wachtwoord van minimaal 14 karakters te kiezen. Ook wordt aangeraden de standaard wifi-netwerknaam (SSID) te veranderen en niet ingelogd te blijven op de beheerdersinterface van de router.

Verder doen consumenten er verstandig aan om Wifi Protected Setup (WPS) direct uit te schakelen, de sterkte van het wifi-signaal te beperken, UPnP uit te schakelen als dit niet wordt gebruikt, firmware-updates te installeren en beheer op afstand uit te schakelen. In het geval consumenten op vakantie gaan of langere tijd niet thuis zijn wordt aangeraden om het wifi-netwerk helemaal uit te schakelen. Als laatste wordt geadviseerd om de router op verbindingen van onbekende apparaten te monitoren.

Reacties (4)
16-12-2015, 12:07 door Anoniem
"Consumenten krijgen daarom het advies het wachtwoord elke 30 tot 90 dagen te veranderen"

Als je dat leest dan weet je dat je te maken hebt met een leunstoeldeskundige en niet met iemand die er wat van snapt.

Ik mis trouwens het advies om geen routers van Amerikaanse fabrikanten te gebruiken? Of willen ze dat juist WEL?
16-12-2015, 15:21 door Anoniem
Aluminium zakje er over ?
16-12-2015, 16:53 door Anoniem
WiFi uitschakelen?
16-12-2015, 23:06 door Briolet
en niet ingelogd te blijven op de beheerdersinterface van de router.
Alleen hebben veel routers van ziggo geen optie om uit te loggen uit het beheerders account. Althans niet voor gewone gebruikers. Alleen als je naar de advanced opties gaat, krijg je een uitlog optie.

Dat geld in elk geval voor mijn Ubee maar volgens mij ook voor de Cisco.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.