image

FBI arresteert mannen wegens spam en hacking

woensdag 16 december 2015, 12:24 door Redactie, 0 reacties

De FBI heeft drie mannen gearresteerd die ervan worden verdacht grote hoeveelheden spam te hebben verstuurd, bedrijven te hebben gehackt en de gegevens van meer dan 60 miljoen mensen te hebben gestolen. De criminele activiteiten leverden de mannen meer dan 2 miljoen dollar op, aldus de aanklacht.

Eén van de mannen zou sinds 2011 een bedrijf hebben gehad dat spam voor andere bedrijven verstuurde. Daarbij werd tussen de 5 en 9 dollar gerekend voor elk spambericht dat een transactie voor de klant opleverde. Begin 2012 vroeg de eigenaar van het spambedrijf één van de andere aangehouden mannen om een programma te schrijven wat ervoor zorgde dat spamfilters konden worden omzeild. De mannen gebruikten vervolgens proxyservers en botnets om de werkelijke herkomst van de spamberichten te verbergen.

Ook zouden de mannen de mailservers van sommige bedrijven en de mailaccounts van individuen hebben gehackt om die voor het versturen van spam te gebruiken. Ze ontwikkelden op maakt gemaakte software voor het hacken van e-mailaccounts. Daarnaast wisten de mannen bij verschillende bedrijven in te breken en maakten daarbij vertrouwelijke informatie buit, waaronder de gegevens van meer dan 60 miljoen mensen, zo stelt de aanklacht.

De derde man die werd aangehouden werkte voor één van de gehackte bedrijven. Hij zou een remote administration tool op een bedrijfscomputer hebben geplaatst, zodat de andere mannen toegang tot het bedrijfsnetwerk kregen. De mannen kunnen een gevangenisstraf van maximaal 30 jaar en een boete van 750.000 dollar krijgen, zo laat het Amerikaanse ministerie van Justitie weten.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.