Het Landelijk Aktie Komitee Scholieren (LAKS) heeft een meldpunt geopend waar scholieren digibete docenten kunnen melden, zo heeft de organisatie vandaag bekendgemaakt. Het LAKS wijst naar docenten die het verschil tussen Google en de zoekbalk niet kennen of niet op YouTube uit de voeten kunnen.
"Iedereen kent ze wel", aldus de organisatie. "Sterker nog, vaak weten scholieren beter dan de docent hoe de ICT werkt." Doordat het onderwijs steeds meer gebruik van digitale leermiddelen maakt roept dit volgens het LAKS ergernissen bij scholieren op. "Wij horen echter vaak dat leerlingen ontevreden zijn over hoe de docenten omgaan met ICT en sociale media. Zo geeft minder dan de helft van de ondervraagde scholieren in de LAKS-monitor van 2014 aan dat zij tevreden zijn over de mate waarin docenten omgaan met ICT. "
Om de problematiek in kaart te brengen is het meldpunt "HELP! Mijn docent is digibeet!" in het leven geroepen. Bij dit meldpunt kunnen scholieren klachten indienen over 'gerommel' met ICT. Het moet het LAKS een beeld van de grootste ICT ergernissen geven, zodat de organisatie docenten kan meegeven welke basis ICT-vaardigheden zij minimaal zouden moeten beheersen. Dit wil het LAKS overhandigen aan lerarenopleidingen en organisaties die nascholing verzorgen, zodat zij docenten goed kunnen opleiden in het omgaan met ICT.
Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.
Op woensdag 17 maart mogen alle Nederlanders van achttien jaar en ouder weer naar de stembus voor de Tweede Kamerverkiezingen. ...
Nog een aantal weken en dan gaat Nederland weer naar de stembus om een nieuwe Tweede Kamer te kiezen. In aanloop naar de ...
Het aftellen naar de verkiezingen is begonnen. Nog vier weken en dan mag Nederland in de stemlokalen en per post bepalen wie de ...
Een digitaal paspoort, recht op betaalbaar en snel internet, 'digitale inburgering' of digitaal stemmen, het zijn slechts een ...
Wanneer je hieronder het e-mailadres van je account opgeeft wordt er een nieuwe activatielink naar je gestuurd. Deze link kun je gebruiken om een nieuw wachtwoord in te stellen.
Wanneer je het juiste e-mailadres hebt opgegeven ontvang je automatisch een nieuwe activatielink. Deze link kan je gebruiken om een nieuw wachtwoord in te stellen.
Geef je e-mailadres op en kies een alias van maximaal 30 karakters.
Je hebt je succesvol aangemeld. Voordat je je account kunt gebruiken moet deze eerst geactiveerd worden. Dit kan je zelf doen middels de activatielink die naar het opgegeven e-mailadres is verstuurd.