image

Anonabox onthult drie routers voor online privacy

dinsdag 5 januari 2016, 10:26 door Redactie, 9 reacties
Laatst bijgewerkt: 05-01-2016, 13:16

Anonabox, de maker van de omstreden gelijknamige Tor-privacyrouter, heeft tijdens de Consumer Electronics Show in Las Vegas drie nieuwe routers onthuld waarmee mensen hun online privacy kunnen beschermen. Het gaat om apparaten die gebruikers via het anonimiteitsnetwerk Tor, VPN-dienst HideMyAss! of VPN-diensten van andere partijen verbinding met internet laten maken.

Doordat de internetverbinding via de routers wordt gemaakt hoeven gebruikers zelf niets op hun computer in te stellen. Eind 2014 lanceerde Anonabox een succesvolle crowdfundingcampagne op KickStarter voor de ontwikkeling van een Tor-privacyrouter, waarbij meer dan 600.000 dollar werd opgehaald. De fabrikant kwam onder vuur te liggen toen bleek dat er standaardhardware werd gebruikt, terwijl er werd gesteld dat de Anonabox uit opensourcehardware bestond. Uiteindelijk besloot KickStarter in te grijpen en staakte de campagne, omdat de regels waren overtreden.

Na het debacle werd er een tweede crowdfundingcampagne gelanceerd en volgde er zelfs een overname door een groter techbedrijf. Dit resulteerde in de eerste zending van de Anonabox onder geldschieters. In april vorig jaar volgde zelfs de internationale uitrol. Wegens beveiligingsproblemen moest de privacyrouter worden teruggeroepen. Nu kondigt Anonabox drie nieuwe apparaten aan, gebaseerd op de originele router. Het gaat om de 'Fawkes', 'Tunneler' en 'Anonabox PRO'. De apparaten, die tussen de 90 en 120 dollar kosten, beschikken over een interface voor technische gebruikers alsmede de optie om Tor of een VPN-dienst te gebruiken, waarbij standaard de VPN-diensten van HideMyAss! worden aangeboden.

Reacties (9)
05-01-2016, 13:46 door Anoniem
HideMyAss als standaard haha.

Lekker betrouwbaar....
05-01-2016, 14:47 door Anoniem
Zelf heb ik onlangs een travel router gekocht die het zelfde kan.

Deze is het:

http://www.dx.com/nl/p/90smart-gl-ar150-micro-usb-powered-mini-smart-router-w-atheros-9331-poe-openwrt-16m-flash-white-416150

De fabrikant heeft speciale Tor firmware:

http://www.gl-inet.com/new-tor-firmware-for-gl-ar150-and-gl-inet6416/

Werkt zo te zien goed (ben nog aan het testen) en kost maar 23,66 euro inclusief verzenden.
05-01-2016, 15:11 door Anoniem
Omdat ze enkel gegevens van de hackers van het PSN hebben vrijgegeven?

Prima dienst voor regulier gebruik, daarnaast HMA + TOR is prima dekking voor 90% van je anonieme activiteiten
05-01-2016, 15:12 door Anoniem
Security.nl trapt net als Tweakers in deze oplichters. Want dit bedrijf liegt en bedriegt de hele boel en heeft weinig verstand van zaken over internet en netwerkbeveiliging.

Ten eerste vallen ze al door de mand bij hun AMA op Redit: https://www.reddit.com/r/anonabox/comments/2ja22g/hi_im_august_germar_a_developer_for_the_anonabox (zoveel gegrond argumenten dat hun product crap is en waar ze om heen praten of vaag over doen)

LulzSec hacker werd door Hide My Ass verraden: http://www.thewire.com/technology/2011/09/lulzsec-hacker-exposed-service-he-thought-would-hide-him/42895/ dus zo' bedrijf is alles behalve vertrouwbaar als het op anonimiteit. Nu was het een hacker, volgende keer is het een journalist of een klokkenluider.

Ze gebruiken third party hardware met opensource software en cashen in op publiek dat anoniem wilt zijn maar niet helemaal tech savy zijn. Of te wel easy suckers die met hun geld staan te wapperen om een DVD screenertje te kunnen downloaden.
05-01-2016, 16:37 door Anoniem
Gratis èn betrouwbare online privacy

https://tails.boum.org/

Met gebruik van het Tails live operating system gaan, in ieder geval op je pc op laptop, ook al je verbindingen van gebruikte programma's via Tor.
05-01-2016, 18:12 door Anoniem
Wat is volgens jullie dan wel een betaalbare hardware "plug and play" hardware vpn die veilig en betrouwbaar is?
Ik vind er wel honderd namelijk!
05-01-2016, 19:25 door Anoniem
Door Anoniem: Omdat ze enkel gegevens van de hackers van het PSN hebben vrijgegeven?

Prima dienst voor regulier gebruik, daarnaast HMA + TOR is prima dekking voor 90% van je anonieme activiteiten

Dat zou je denken misschien, maar waarom nog HideMyAss gebruiken als je weet dat ze loggen en je eind goal is anonimiteit?
Dan zou je in principe alleen Tor kunnen gebruiken want dan is HideMyAss compleet overbodig als je anonimiteit wilt.
05-01-2016, 20:07 door Anoniem
Door Anoniem:
LulzSec hacker werd door Hide My Ass verraden: http://www.thewire.com/technology/2011/09/lulzsec-hacker-exposed-service-he-thought-would-hide-him/42895/ dus zo' bedrijf is alles behalve vertrouwbaar als het op anonimiteit. Nu was het een hacker, volgende keer is het een journalist of een klokkenluider.
.

De LulzSec hacker werd door Hide My Ass verraden is niet correct!!!! Hide My Ass heeft een log policy, en moest de gegevens afstaan aan de overheid.

Dat een domme hacker Sony gaat hacken, via een VPN, die hij niet checkt is super stom.
Laat staan dat er erover gaat opscheppen op een forum.
06-01-2016, 09:36 door Anoniem
Vergeet het maar mensen, je kunt niet op deze manier anoniem zijn, het is geldklopperij. Als je niet ook je OS en webbrowser gedrag en je eigen gedrag aanpast ben je uiteindelijk zo exposed. Want je laat hoe dan ook sporen na. Werkelijk anoniem kunnen zijn vergt meer dan zo'n kastje.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.