Privacy - Wat niemand over je mag weten

GPGPG - Google PGP Glass

07-01-2016, 09:06 door Erik van Straten, 2 reacties
Vanochtend las ik het artikel van gisteren getiteld "3M onthult nieuw privacyfilter tegen schoudersurfen" en reageerde daarop in https://www.security.nl/posting/456712/3M+onthult+nieuw+privacyfilter+tegen+schoudersurfen#posting456809.

Tijdens het schrijven van die reactie bedacht ik me, dat als de gebruiker een digitale bril (zoals Google Glass) draagt die informatie kan decrypten, het scherm versleutelde informatie zou kunnen tonen. Ook informatie op papier zou dan versleuteld kunnen zijn (3D barcodes, BASE64 van versleutelde informatie, ... verzin het maar).

Dus niet for your eyes only maar for your glasses only. Ik kan daar zo verschillende toepassingen voor bedenken (maar zie natuurlijk ook risico's). Voorbeelden: DRM (zie mijn reactie onder het 3M artikel) maar wellicht ook EPD.

Vragen:
1) Zouden jullie EPD acceptabel vinden met zo'n oplossing? Zo niet, waarom niet?
2) Welke toepassingen houden jullie nog meer voor mogelijk? Welke risico's zien jullie?
3) GGPGG of GPGPG?
Reacties (2)
07-01-2016, 10:15 door Anoniem
Zouden jullie EPD acceptabel vinden met zo'n oplossing? Zo niet, waarom niet?

Technisch gezien wel. Maar ik zie weinig in een soort koppelverkoop waarbij eenieder die het EPD gebruikt wordt gedwongen bijvoorbeeld om Google Glass aan te schaffen. Mocht je het ''krijgen'', dan betaal je het via de belasting.

Zie jij dit niet als nadeel van je voorstel ?
07-01-2016, 13:41 door Anoniem
Met andere woorden je hoeft dan alleen maar een exploit voor die Glass te hebben en je kan in een klap bij informatie die mensen juist proberen geheim te houden?

Dat maakt het wel een heeel aantrekkelijk doelwit toch?!

En stel elke aanval op dit systeem mislukt (erg onwaarschijnlijk bij een vastberaden aanvaller met onbeperkte middelen) dan is het nog maar de vraag of het niet erg dom is deze informatie aan een multinational neer te leggen die zijn geld verdient met big data.

Waardevolle informatie die op papier staat maar zonder volle batterijen, internet en elektriciteit in het gebouw, niet gelezen kan worden? Wat is dan nog het nut van papier? Een speerpunt van papier is juist dat het altijd en zonder hulpmiddelen werkt.

Is het nu zo moeilijk om klanten of patiënten even te vragen weg te kijken of het scherm te draaien. En de belastingaangifte ga je lijkt me niet bij de mekdrek invullen.

Gezond verstand moet je promoten... En geen rampzalig 'product' als een Glass...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.