image

Macate onthult cyberphone met biometrie en encryptie

donderdag 7 januari 2016, 14:12 door Redactie, 2 reacties

Smartphonefabrikant Macate heeft tijdens de Consumer Electronics Show in Las Vegas de GATCA Elite Cyberphone onthuld, een op privacy en security gerichte smartphone die onder andere over biometrische beveiliging en encryptie beschikt.

Het op Android-gebaseerde toestel beschikt over verschillende beveiligingsfeatures. Zo is er de GeoLock-feature, die het toestel vergrendelt of ontgrendelt, afhankelijk van vooraf ingestelde locaties. De COIN SL-feature moet persoonlijke informatie op het toestel beschermen als de telefoon wordt gestolen, de simkaart wordt verwijderd of er een onbekende simkaart in het toestel wordt geplaatst.

Verder controleert de 'TrueFace' gezichtsherkenningssoftware personen die toegang tot de telefoon of bestanden willen en wordt er van AES-encryptie gebruik gemaakt voor het versleutelen van informatie. Het toestel is tevens voorzien van verschillende apps om versleuteld te communiceren. Het toestel is nu beschikbaar in Canada en de Verenigde Staten en kost 850 dollar. Volgens Macate is het toestel vooral bedoeld voor overheidsfunctionarissen, belangrijke personen en bedrijven.

Reacties (2)
07-01-2016, 14:42 door Anoniem
Ik ben benieuwd naar de implementatie van de TEE (Trusted Execution Environment).
En ook of er een secure element is gebruikt. (En wie is de eigenaar)
07-01-2016, 15:32 door Anoniem
Euh, klinkt als een know of iOS oplossing? Met een Android core vrees ik dat zonder een herbouw a la Knox, het nog steeds niet best is qua beveiliging en een uitdaging gaat worden qua patch support... Zonder een goeie hardwarematige assurance zoals de fipo aangeeft zie ik ook niet zo in dat het veiliger is dan bestaande oplossingen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.