image

Google en Microsoft waarschuwen voor Britse overheidsplannen

vrijdag 8 januari 2016, 13:37 door Redactie, 2 reacties

De grote Amerikaanse techbedrijven Facebook, Google, Microsoft, Twitter en Yahoo hebben de Britse overheid in een gezamenlijke reactie gevraagd om een wetsvoorstel te herzien waardoor telecombedrijven worden verplicht om gedragsgegevens van gebruikers een jaar lang te bewaren en veiligheidsdiensten te helpen met het inbreken op de apparatuur van verdachten.

Dit zou het vertrouwen van gebruikers namelijk ondermijnen, zo stellen ze. "De acties die de Britse overheid hier neemt kunnen vergaande gevolgen voor onze klanten hebben, voor uw eigen burgers en de toekomst van de wereldwijde technologie-industrie", aldus de techbedrijven. Ze zijn bang dat ze zullen worden verplicht om kwetsbaarheden in producten en diensten te moeten toevoegen, wat een zeer gevaarlijk precedent zou scheppen.

De techbedrijven zeggen verder dat ze niet zullen meewerken aan voorstellen die bedrijven verplichten om de beveiliging van hun producten via backdoors, gedwongen decryptie of andere middelen te verzwakken. Encryptie is juist een 'fundamentele beveiligingstool', zo stellen ze. De bedrijven zijn blij met uitspraken van de Britse minister van Binnenlandse Zaken dat het wetsvoorstel niet is bedoeld om het gebruik van encryptie te ondermijnen, maar ze willen graag in de tekst terugzien dat ze niet zullen worden gedwongen om de eigen beveiligingsmaatregelen te verzwakken of uit te schakelen.

Reacties (2)
08-01-2016, 16:40 door karma4
Tja als het grote voorbeeld de USA zoiets gewoon vind waarom zouden anderen achterblijven.
08-01-2016, 17:19 door MeowSec
beveiliging verzwakken en helpen met hacken van gebruikers zijn 2 verschillende dingen vind ik.

ze kunnen de beveiliging wel sterk houden maar nog steeds mee helpen met het hacken van gebruikers. IK hoop dat ze dan altijd nee zeggen vna dat doen we niet/ dat kunnen we niet en daar ook verder eerlijk in zijn als ze gedwongen worden.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.