image

Extra veiligheid voor iPhone en iPad door beperkte rechten

maandag 11 januari 2016, 16:35 door Redactie, 4 reacties

Net zoals computergebruikers ervoor kunnen kiezen om met beperkte rechten in te loggen en zo het systeem extra te beschermen, bestaat er ook voor eigenaren van een iPhone of iPad een soortgelijke mogelijkheid. IOS biedt namelijk de optie om "beperkingen" in te stellen.

Sean Sullivan van het Finse anti-virusbedrijf F-Secure adviseert dat iOS-gebruikers deze optie gebruiken en meteen een passcode instellen. Tevens kan bij "Accounts" de optie worden ingeschakeld dat aanpassingen niet zijn toegestaan. Verder raadt Sullivan aan om "Background App Refresh" in te stellen, zodat nieuw geïnstalleerde apps niet in de achtergrond kunnen draaien, tenzij ze daar expliciet toestemming voor krijgen.

Image

Reacties (4)
11-01-2016, 19:04 door Anoniem
onduidelijk bericht, hoezo is automatisch refresch app inschakelen veiliger en is het niet slimmer om dit via Apple te communiceren?
12-01-2016, 00:38 door Anoniem
Door Anoniem: onduidelijk bericht, hoezo is automatisch refresch app inschakelen veiliger en is het niet slimmer om dit via Apple te communiceren?

whut?
12-01-2016, 14:08 door Anoniem
Door Anoniem: onduidelijk bericht, hoezo is automatisch refresch app inschakelen veiliger...
Door deze optie in te schakelen kan je juist de 'background activity' van apps begrenzen. Dhr. Sullivan doelt volgens mij erop dat als je een malicious app download/installeert, deze dan niet op de achtergrond kan draaien door deze optie.

en is het niet slimmer om dit via Apple te communiceren?
Slimmer misschien wel, realistischer niet. Dhr. Sullivan werkt niet bij Apple.
14-01-2016, 09:58 door Anoniem
Nog beter is helemaal geen Apple aanschaffen. Dan krijg je niet telkens een nieuw iOS met nieuwe functies die je niet nodig hebt op je oudere device en hoef je die functies ook niet extra te beveiligen. Apps op de achtergrond draaien en met elkaar laten praten is in veel opzichten een achteruitgang ipv een vooruitgang.

Toen de iPhone 4 nog net verkrijgbaar was vond ik dit apparaat geweldig en extreem duurzaam maar nu erger ik me groen en geel aan het toestel icm iOS 9. touchscreen reageert minder precies, accu is binnen nontime leeg, on screen keyboard zit constant in de weg, succesvolle on screen selectie behoeft vaakmeer dan 10 pogingen, toestellen blijven vaker vasthangen, etc. Nokia heeft dit probleem bv nooit gehad: was de accu goed, dan bleef het toestel altijd hetzelfde werken.

Probleem is dat je niet iOS 7 of 8 kan blijven gebruiken omdat je dan ook alle security updates mist.

Beetje vreemd beleid van Apple dat het vernieuwingsbeleid gebaseerd is op eigenaren die van frustratie hun toestel tegen de muur willen smijten. Gezien de prijs van de toestellen en gebruikte materialen mag je toch verwachten dat deze minimaal zo lang mee gaan als een gemiddelde smartphone accu.

Dhr. Sullivan is bij uitstek de persoon om Apple te adviseren security updates los van iOS te leveren. Dat kan niet alleen levens redden (toestellen die onder de stress van een berg rommel in het OS vastlopen op het moment dat iemand een noodoproep moet doen) maar het helpt ook het milieu (mensen die toe zijn aan een nieuw Apple device kunnen het oude device doorgeven aan iemand die er normaal geen budget voor zou hebben).

In ieder geval kan het argument voor Apple van "het werkt gewoon" de prullenbak in. Net als die iPhone 4.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.