image

Anti-terreurmaatregelen en dataprivacy focus EU-autoriteit

maandag 11 januari 2016, 17:14 door Redactie, 0 reacties

De Europese databeschermingsautoriteit (EDPS) gaat zich dit jaar vooral richten op de privacygevolgen van veiligheids- en anti-terreurmaatregelen en de bescherming van gegevens die tussen de Verenigde Staten en Europa worden uitgewisseld. Dat heeft EDPS Giovanni Buttarelli bekendgemaakt.

"In 2016 zullen we nauw samenwerken met de Europese Commissie, de Raad van Europa en het Europees Parlement, om ervoor te zorgen dat ons advies zo relevant mogelijk is", stelt buttarrelli. Door de focuspunten voor dit jaar te publiceren (pdf) hoopt de EDPS dat de betreffende Europese Commissies de onderwerpen kunnen vinden waar de autoriteit hen over kan adviseren.

Het gaat onder andere om het afronden van de Europese privacywetgeving, bescherming van gegevens die internationaal worden uitgewisseld, waarbij specifiek de uitwisseling tussen de EU en VS wordt genoemd, veiligheids- en anti-terreurmaatregelen en initiatieven voor een interne digitale markt. "Privacy en databescherming zijn belangrijke onderwerpen in het EU-beleid. Er is behoefte aan vroegtijdige evaluaties en onafhankelijk advies hoe ze in het beleid kunnen worden verwerkt", zo stelt Buttarelli (pdf).

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.