image

Wachtwoordkluis 1Password verbetert wachtwoordgenerator

vrijdag 15 januari 2016, 10:40 door Redactie, 1 reacties

Er is een nieuwe versie van de digitale wachtwoordkluis 1Password voor Mac verschenen, die onder andere over een verbeterde wachtwoordgenerator beschikt. Via 1Password kunnen gebruikers allerlei wachtwoorden voor websites en applicaties in een "kluis" opslaan en beheren.

Versie 6 van de software beschikt over een vereenvoudigde "Strong Password Generator", die op basis van woordenlijsten wachtwoorden kan genereren. In plaats van een wachtwoord dat uit een aantal cijfers, letters of andere karakters bestaat, genereert de generator een passphrase. Passphrases zijn eenvoudig in te typen en te onthouden, zonder dat dit ten koste van de sterkte en veiligheid gaat, aldus de ontwikkelaars. Tevens hebben gebruikers de opties om in de passphrase naast woorden ook spaties, punten, streepjes, komma's of lage streepjes op te nemen.

Gebruikers die liever een "klassiek" wachtwoord willen kunnen hier ook nog steeds voor kiezen. 1Password ondersteunt nu ook iCloud-synchronisatie voor de versie die via de website van ontwikkelaar Agilebits werd gedownload. De versie in Mac App Store ondersteunde dit al, maar nu is de optie voor alle gebruikers beschikbaar. In tegenstelling tot sommige andere wachtwoordmanagers is 1Password een betaalde oplossing. Gebruikers van versie 4 en 5 kunnen echter kosteloos naar versie 6 upgraden.

Reacties (1)
15-01-2016, 12:15 door Dick99999 - Bijgewerkt: 15-01-2016, 12:18
Dit is een pass-phrase/wachtzin generator, vergelijkbaar met Diceware. Zij gebruiken niet de 'formele' Diceware lijst met 7776 woorden, maar een eigen lijst met 18435 woorden. Hierdoor wordt de pass phrase sterker (volgens hun ~14.1 bits/woord) dan een Diceware phrase(~12.9 bits/woord).

Nadeel van een langere lijst is dat de woorden langer worden, dus meer tikwerk. Als je een sterkere kortere wachtzin wilt kan je beter met een 7776 woorden lijst werken en 1 random teken toevoegen (~ 10 bits extra sterkte) op een willekeurige plaats binnen de wachtzin.

Een artikel over hun keuze van de lijst met woorden staat op
https://discussions.agilebits.com/discussion/21563/feature-request-diceware-password-generator/p6
Grappig is dat de lijst goedgekeurd is door de "Chief Defender Against the Dark Arts"
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.