image

FBI: verdachte celebgate hackte 330 iCloud-accounts

dinsdag 19 januari 2016, 10:41 door Redactie, 2 reacties

Een man die verdacht wordt van het hacken van iCloud-accounts van filmsterren en andere bekendheden, om vervolgens allerlei naaktfoto's te stelen, zou in totaal 330 accounts hebben gehackt, aldus de FBI. Dat blijkt uit rechtsdocumenten waarover de website Gawker beschikt.

In 2014 verschenen honderden gestolen naaktfoto's van Hollywoodsterren op internet, ook bekend als 'Celebgate' en 'The Fappening'. Het FBI startte daarop een onderzoek, wat tot twee verdachten leidde. In deze zaak is echter nog niemand aangeklaagd. Eén van de verdachte zou via phishingaanvallen de inloggegevens van de Hollywoodsterren hebben gestolen, om zo vervolgens toegang tot de iCloud-accounts van zijn slachtoffers te krijgen. In totaal gaat het om 330 unieke iCloud-accounts, die de man meer dan 600 keer vanuit zijn huis benaderde, aldus de FBI.

De nu online verschenen documenten geven informatie over het e-mailadres en phishingdomeinen die de verdachte gebruikte. Ook blijkt dat Jennifer Lawrence, één van de getroffen sterren van wie de foto's werden gestolen, dacht dat de phishingmail een legitiem bericht was, ook al leidde de link in de e-mail naar een domein dat niet van Apple is. Over het onderzoek van de FBI zijn echter nog allerlei vragen, zo stelt Gawker. Zo is onduidelijk waarom de verdachte geen maatregelen heeft genomen om zijn eigen ip-adres te beschermen, waarom er nog niemand is aangeklaagd en dat het onderzoek lijkt te zijn stilgelegd.

Reacties (2)
19-01-2016, 10:45 door Anoniem
Zo te zien is er gebruik gemaakt van phishing. Hoe kwam de beste man dan aan de e-mail adressen? De systemen van Apple zouden niet gehackt zijn. Ik neem aan dat je als Jennifer Lawrence zijnde geen e-mail adres jenniferlawrence@icloud.com registreert.

Vragen vragen...
19-01-2016, 11:13 door Anoniem
Ik denk dat Jennifer Lawrence gebeld gaat worden door een 'Microsoft medewerker' die nog wat vragen heeft...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.