image

VS waarschuwt ambtenaren voor spionage via video

dinsdag 19 januari 2016, 17:34 door Redactie, 2 reacties

De Amerikaanse overheid is eind vorig jaar een campagne gestart waarmee het ambtenaren voor economische spionage wil waarschuwen. Aanleiding zijn twee hacks bij het Office of Personnel Management (OPM). Bij de inbraken werden de gegevens van 25,7 miljoen Amerikanen gestolen.

Het ging onder andere om zeer gevoelige gegevens die ambtenaren op de screeningsformulieren moesten invullen, zoals psychische problemen, drugs- en alcoholgebruik, aanhoudingen door politie, faillissementen en gebruikersnamen, wachtwoorden en 5,6 miljoen vingerafdrukken. Volgens het National Counterintelligence en Security Center (NCSC) is 'human targeting' een risico en kunnen buitenlandse inlichtingendiensten persoonlijke informatie gebruiken om gevoelige gegevens te stelen, zo kondigde (pdf) de overheidsinstantie na de inbraken aan.

Om het bewustzijn onder ambtenaren hierover te vergroten is het NCSC een campagne gestart genaamd "Know the Risk - Raise Your Shield", inclusief brochure (pdf) en verschillende video's. Via het materiaal worden ambtenaren gewaarschuwd en krijgen ze advies over hoe ze eventuele verdachte activiteiten kunnen herkennen en doorgeven.

Image

Reacties (2)
19-01-2016, 23:10 door Anoniem
Spionage via video? Daar gaat het helemaal niet over.

Ah, de VS *waarschuwt* via video.

@redactie: de kop is ambivalent. "VS waarschuwt via video ambtenaren voor spionage" is dat niet. Maar aangezien de waarschuwing niet alleen via video's gaat is "VS waarschuwt ambtenaren voor spionage" zuiverder. En korter.
20-01-2016, 09:29 door Anoniem
"met" lijkt me een betere woordkeuze dan "via" om die ambivalentie tegen te gaan ;-) Of het woord "infovideo" gebruiken.
Ik dacht ook aan webcamhacks toen ik de titel zag...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.