image

Cyberfraude kost Boeing-leverancier 50 miljoen euro

donderdag 21 januari 2016, 17:11 door Redactie, 1 reacties

Een Oostenrijkse leverancier van Boeing en Airbus is het slachtoffer van "cyberfraude" geworden, waardoor het 50 miljoen euro is verloren. Het gaat om FACC, dat composietmaterialen voor de luchtvaart produceert. In een verklaring op de eigen website stelt het bedrijf dat de boekhoudafdeling het doelwit van cyberfraude is geworden. Verdere details worden niet gegeven, behalve de schade, die 50 miljoen euro bedraagt.

De "criminele activiteiten" hadden volgens FACC geen gevolgen voor de it-infrastructuur, dataveiligheid, intellectueeleigendomsrechten en de bedrijfsvoering. Eerder had het bedrijf nog laten weten dat de cyberaanval "vanaf buiten" was uitgevoerd, zo meldt Bloomberg. Na de bekendmaking daalden de aandelen van FACC met 17%. Door het ontbreken van details is onduidelijk om wat voor aanval het gaat. Vorig jaar werd netwerkfabrikant Ubiquiti Networks echter getroffen door ceo-fraude, waarbij oplichters zich voordeden als werknemers en de financiële administratie benaderden. Uiteindelijk werd op deze manier 46,7 miljoen dollar gestolen.

Reacties (1)
22-01-2016, 05:16 door Anoniem
Haha het is toch ook wel triest dat dit met zulke bedragen mogelijk is bij bedrijven. De werkwijze is nu al vaak in het nieuws gekomen dus om zijn minst zou je verwachten dat er bij een CISO of CEO een lichtje gaat branden om de eigen processen eens onder de loep te nemen en preventief aan te passen.

Deze criminelen kunnen nu wel met pensioen :-)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.