image

Social engineers stelen 46 miljoen dollar van Ubiquiti Networks

vrijdag 7 augustus 2015, 17:34 door Redactie, 1 reacties

Netwerkfabrikant Ubiquiti Networks is in juni het slachtoffer van social engineering geworden, waarbij aanvallers ruim 46 miljoen dollar wisten te stelen. De criminelen benaderden de financiële afdeling van het bedrijf en deden zich voor als werknemers. Vervolgens lieten ze een bedrag van 46,7 miljoen dollar naar verschillende rekeningen overmaken, zo laat de onderneming in een 8-K formulier van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission weten.

Nadat de frauduleuze activiteiten werden ontdekt wist het bedrijf 8,1 miljoen dollar terug te krijgen. Daarnaast loopt er nog een juridische procedure om een bedrag van 6,8 miljoen dollar terug te halen. Volgens Ubiquiti Networks zal dit naar verwachting wel gaan lukken. Wat de resterende 31,8 miljoen dollar betreft wordt er met Amerikaanse en buitenlandse opsporingsdiensten samengewerkt, waardoor de totale schade van het incident nog niet kan worden vastgesteld.

Hoewel exacte details niet worden gegeven lijkt het om "Business E-mail Compromise" te gaan, zoals de fraude wordt genoemd. Hierbij ontvangen meestal financiële werknemers binnen een bedrijf een e-mail die zogenaamd van de directeur of financieel directeur afkomstig is en het verzoek bevat om een betaling naar een specifieke rekening over te maken. Ook komt het voor dat de oplichters zich voordoen als leveranciers waarmee het bedrijf in kwestie een band heeft of wordt er vanuit gehackte accounts gemaild.

Vorig jaar werden bedrijven via deze vorm van fraude voor tenminste 226 miljoen dollar opgelicht. Dit jaar werd verloor een ander bedrijf op deze manier 1,5 miljoen dollar, terwijl een ander voor 17 miljoen dollar werd opgelicht.

Reacties (1)
07-08-2015, 19:35 door Anoniem
Dat is de helft van hun nettowinst in een jaar. Als ze hier maar niet aan onderdoor gaan...
Zou jammer zijn want ze maken leuke spullen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.