image

Adblock Plus wil oplossing voor Apple iOS ontwikkelen

zaterdag 8 augustus 2015, 06:47 door Redactie, 1 reacties

De makers van de populaire browseruitbreiding Ablock Plus willen een oplossing voor heel iOS ontwikkelen, zodat gebruikers van het platform advertenties kunnen blokkeren. Dat hebben de ontwikkelaars bekendgemaakt. Adblock Plus is een extensie die gebruikers advertenties in de browser laat blokkeren.

Wereldwijd hebben tientallen miljoenen internetgebruikers de extensie geïnstalleerd. Het gaat echter voornamelijk om desktopgebruikers. Google verwijderde de uitbreiding namelijk uit de Google Play Store en voor iOS is de uitbreiding niet beschikbaar. Adblock Plus besloot onlangs een eigen mobiele browser te ontwikkelen waar het blokkeren van advertenties centraal staat. Deze browser zal zowel voor Android als iOS verschijnen en moet binnen enkele weken uitkomen, zo laten de ontwikkelaars nu weten.

Daarnaast hebben ze ook nog andere plannen voor iOS. "Ik kan het officieel aankondigen, we plannen een oplossing voor iOS, en dan het gehele besturingssysteem", zegt Ben Williams Adblock Plus. Het lijkt in dit geval niet alleen om advertenties in de browser te gaan, maar ook om advertenties in apps. Dit zal mogelijk moeten worden gemaakt met de nieuwe tools die Apple heeft beloofd. Williams houdt echter een slag om de arm, aangezien het nog afwachten is wat voor tools Apple voor de ontwikkeling beschikbaar zal stellen.

Reacties (1)
10-08-2015, 10:36 door Anoniem
Dit kan toch al tijden met de Weblock app? Blokkeert bij mij alle ads in apps én de browser.

https://itunes.apple.com/nl/app/weblock-adblock-voor-apps/id558818638
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.