image

Fujitsu gebruikt kunstmatige intelligentie tegen e-mailaanvallen

zaterdag 23 januari 2016, 07:27 door Redactie, 1 reacties

De Japanse elektronicagigant Fujitsu heeft technologie ontwikkeld die van kunstmatige intelligente gebruikmaakt om e-mailaanvallen tegen specifieke organisaties te detecteren. Volgens Fujitsu zijn gerichte aanvallen de afgelopen jaren steeds geraffineerder geworden.

Het gaat dan om e-mails die personen naar een kwaadaardige website proberen te lokken of besmette bijlagen bevatten. De nu ontwikkelde technologie kan verdacht gedrag detecteren dat afwijkt van de normale patronen. Hiervoor kijkt het systeem naar het e-mailgedrag van de gebruiker en de websites die hij voor- en na het gebruik van e-mail bezoekt.

Door de gegevens te vergelijken van iedereen waarmee de gebruiker e-mailt en de opeenvolgende websites die worden bezocht, kan het systeem bepalen of er tijdens de communicatie met een bepaald persoon vanaf een bepaalde website iets is gedownload. Zodra het systeem een verdachte e-mail ziet zal het hiervoor waarschuwen. Zelfs als de aanvaller meerdere keren met het slachtoffer mailt zou de technologie in staat moeten zijn om alarm te slaan. De technologie is in samenwerking met de Japanse overheid ontwikkeld.

Reacties (1)
23-01-2016, 09:47 door karma4
De beveilging op e-mail aanvallen is gebaseerd op tracking van de gebruiker in het gebruik.
Het betreft persoonsgegevens en is dan privacy gerelateerd.

De methodiek (big data) spreekt aan op het doel (doel is goed). Welke schaduwzijden zitten er aan?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.