image

400 slachtoffers nep-webwinkel krijgen geld deels terug

donderdag 28 januari 2016, 15:48 door Redactie, 4 reacties

Ruim 400 mensen die eind 2014 door een nep-webwinkel werden opgelicht krijgen hun geld deels terug, zo heeft het Openbaar Ministerie vandaag laten weten. Het ging om de webwinkel ONVO, waar bijna 600 mensen consumentenelektronica hadden besteld, maar wat nooit werd geleverd.

De gezamenlijke schade bedroeg ruim 100.000 euro. Vlak voor Sinterklaas in 2014 ging de webshop over op de verkoop van consumentenelektronica voor redelijk gangbare prijzen. Daarnaast was er een vermelding op Kieskeurig.nl zonder negatieve reacties. "Alles bij elkaar kwam de webwinkel betrouwbaar over, en in het weekeinde voor de Sinterklaas werden honderden bestellingen geplaatst. Die werden nooit geleverd", aldus het Openbaar Ministerie. Uiteindelijk deden ruim 400 mensen aangifte.

De aangiften werden verzameld door het Landelijk Meldpunt Internetoplichting LMIO. Omdat de webwinkel een adres in Rotterdam had, werd het onderzoek door de politie eenheid Rotterdam opgepakt. Dat onderzoek leidde tot een beslag van 45.000 euro, en aanwijzingen dat de eigenaren achter de webwinkel inmiddels in Griekenland waren. In september werd daarop een 31-jarige Griek aangehouden, die eind vorig jaar werd uitgeleverd. De andere verdachte, een 30-jarige Griek, wordt aanstaande vrijdag overgeleverd.

De 31-jarige man heeft inmiddels afstand gedaan van het geld dat al eerder in beslag genomen was. Dat betekent dat het OM nog voor de rechtszaak dient de gedupeerden een deel van het geld terug kan geven. Het gaat om ongeveer 40% van het aankoopbedrag.

Reacties (4)
29-01-2016, 10:22 door Anoniem
Wat is er toch mis met fatsoenlijk je brood verdienen? Als ze gewoon tegen inkoopprijs hadden aangekocht en tegen de afgesproken prijs geleverd dan hadden ze er best een aardige boterham aan gehad, klanten genoeg blijkbaar.

Sukkels.
29-01-2016, 11:05 door Anoniem
Door Anoniem: Wat is er toch mis met fatsoenlijk je brood verdienen? Als ze gewoon tegen inkoopprijs hadden aangekocht en tegen de afgesproken prijs geleverd dan hadden ze er best een aardige boterham aan gehad, klanten genoeg blijkbaar.

Sukkels.

Een gemiddelde webwinkel maakt een winst van ongeveer 3%.

Dit zou op 100.000 euro omzet dus 3000 euro zijn, dit verdien ik in 1 maand.
Het is het dus niet waard om een webwinkel voor zo'n bedrag op te zetten. (Met alle kosten daaromheen niet meegerekend om überhaupt een bedrijf op te zetten en onderhouden.)
01-02-2016, 09:07 door Anoniem
Een gemiddelde webwinkel maakt een winst van ongeveer 3%.

Dit zou op 100.000 euro omzet dus 3000 euro zijn, dit verdien ik in 1 maand.
Het is het dus niet waard om een webwinkel voor zo'n bedrag op te zetten. (Met alle kosten daaromheen niet meegerekend om überhaupt een bedrijf op te zetten en onderhouden.)

De zin van winst is, dat dit overblijft nadat de kosten zijn betaald. Alleen de belasting is dan nog niet persé betaald. Dus bij een omzet van een ton per maand houd je 3000 over. Dan heb je toch een maandsalaris? Maar voor deze gasten was de winst veel hoger. Ze zullen mogelijk zelfs de provider niet betaald hebben. Dan is de winst een ton, als ze er mee weg komen. Niet dus.
25-04-2016, 16:06 door cards specialist
[Verwijderd door moderator]
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.