image

Ouders gewaarschuwd voor wachtwoord babycamera

vrijdag 29 januari 2016, 11:59 door Redactie, 2 reacties

De Amerikaanse overheid heeft ouders gewaarschuwd voor het wachtwoord dat ze voor hun babycamera gebruiken, alsmede allerlei andere beveiligingsproblemen die bij de apparaten komen kijken. Tegenwoordig zijn er allerlei camera's op de markt die ouders via het web hun baby laten monitoren.

Regelmatig verschijnen er berichten in de media over gehackte babycamera's. De Amerikaanse toezichthouder FTC besloot daarop vijf babycamera's te onderzoeken. Slechts één vereiste een complex wachtwoord. De andere vier lieten zwakke wachtwoorden zoals 'password' toe. Verder was het bij drie modellen mogelijk om eindeloos wachtwoorden te proberen.

Ook bleek dat twee babycamera's de videobeelden niet versleuteld naar de thuisrouter verstuurden en één monitor verstuurde de beelden onversleuteld over internet. De FTC adviseert ouders dan ook om bij het kiezen van een model de beveiligingsfeatures een prioriteit te maken. Daarnaast wordt aangeraden een sterk wachtwoord te kiezen en beschikbare features ook te gebruiken. Inmiddels heeft ook het Department of Consumer Affairs van New York City een onderzoek naar babycamera's gestart en kijkt of fabrikanten bekende kwetsbaarheden in hun apparatuur hebben opgelost.

Reacties (2)
29-01-2016, 15:39 door Anoniem
Voor gevaarlijke stoffen zijn er symbolen om te waarschuwen. Is er al een symbool dat waarschuwt dat je een apparaat niet zomaar aan het (inter)net moet hangen? Op iedere verpakking/gebruiksaanwijzing plaatsen van elke apparaat dat maar connectivity geeft.
30-01-2016, 11:04 door Anoniem
Door Anoniem: Voor gevaarlijke stoffen zijn er symbolen om te waarschuwen. Is er al een symbool dat waarschuwt dat je een apparaat niet zomaar aan het (inter)net moet hangen? Op iedere verpakking/gebruiksaanwijzing plaatsen van elke apparaat dat maar connectivity geeft.

Eigenlijk best wel een goed idee.

Peter
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.