image

Beveiligingsbedrijf Norse verkeert in zwaar weer

dinsdag 2 februari 2016, 10:12 door Redactie, 2 reacties

Het Amerikaanse beveiligingsbedrijf Norse, bekend van een wereldkaart die allerlei cyberaanvallen in real-time liet zien en waar KPMG in september nog 11,4 miljoen dollar in investeerde, verkeert in zwaar weer. Dit weekend werd de directeur van het bedrijf ontslagen, zo meldt it-journalist Brian Krebs.

Begin dit jaar vond er al een grote ontslagronde bij het bedrijf plaats en de werknemers die nog niet zijn ontslagen zouden geen garantie hebben dat ze nog salaris zullen ontvangen. Norse claimde via allerlei honeypots informatie over aanvallers te verzamelen. Die data, aangekondigd als "threat intelligence", werden onder andere gebruikt voor een wereldkaart waarop in real-time de aanvallen waren te zien.

De "Live Attack Map" moest gebruikers inzicht bieden in de afkomst en aard van cyberaanvallen. Regelmatig verscheen de wereldkaart in de media in items over cyberaanvallen. Vooralsnog is die echter niet meer bereikbaar, wat ook geldt voor de website van het bedrijf. Volgens bronnen die met Krebs spraken waren het vooral de kwaliteit en geldigheid van de data die het bedrijf de das om hebben gedaan.

Image

Reacties (2)
02-02-2016, 21:36 door Anoniem
Hoog niveau van plaatjes fetisjisme.

Je hebt niet zoveel aan een lijst aanvallers (after the fact kennis), je hebt veel meer aan daadwerkelijke beveiliging, d.w.z. beveiligen van Internet email en webverkeer.
02-02-2016, 22:17 door Anoniem
Optie ? : maak er een (real-time) screensaver van
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.