image

Amerikaan krijgt 27 maanden cel wegens spam

dinsdag 2 februari 2016, 11:31 door Redactie, 0 reacties

Een 31-jarige Amerikaan die miljoenen spamberichten naar computers en mobiele telefoons verstuurde is in de Verenigde Staten veroordeeld tot een gevangenisstraf van 27 maanden. De man was actief op Darkode, een forum van cybercriminelen dat vorig jaar door de FBI uit de lucht werd gehaald.

De FBI wist het forum te infiltreren en kon zo verschillende personen identificeren en aanklagen. Volgens de aanklacht gebruikte de man beveiligde computers voor het versturen van spamberichten. Daarbij bekende hij servers in China te hebben gebruikt voor de verspreiding van de spamberichten, zo meldt de Associated Press. De 31-jarige werkte samen met twee andere mannen, die ook op Darkode actief waren. Het spammen zou wekelijks bedragen tussen de 2.000 en 3.000 dollar hebben opgeleverd.

De twee andere mannen werden eerder al veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf. De 31-jarige Amerikaan verdwijnt echter wel achter de tralies. Volgens de officier van justitie was hij de leider van de groep en had hij het plan bedacht. Ook zou hij niet goed met de autoriteiten hebben samengewerkt, wat de anderen twee wel deden. Daarnaast had hij ook drie drugstests gemist. De man had tot een gevangenisstraf van maximaal 5 jaar kunnen worden veroordeeld.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.