image

Brit veroordeeld wegens gebruik Blackshades-malware

maandag 8 februari 2016, 12:11 door Redactie, 1 reacties

Een 26-jarige Brit is veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van 6 maanden wegens het gebruik van de Blackshades-malware. Ook kreeg de man een taakstraf van 280 uur en moet hij 300 pond betalen. Via Blackshades kregen gebruikers van de malware volledige controle over de computers van hun slachtoffers, waaronder ook de webcam.

Daarnaast was het mogelijk om via de malware foto's te bekijken, toetsaanslagen op te slaan en wachtwoorden te stelen. De malware werd voor een bedrag van tussen de 40 en 100 dollar aangeboden en kon eenvoudig voor allerlei doeleinden worden aangepast. Wereldwijd zouden meer dan 500.000 computers in meer dan 100 landen met de malware besmet zijn geraakt, wat vooral via social engineering gebeurde. In 2014 vond er een grote operatie tegen gebruikers van de malware plaats.

De Brit kon dankzij een gezamenlijk onderzoek van de FBI en het Britse National Crime Agency worden opgepakt. De man zou vooral tieners en jongvolwassenen met de malware hebben geïnfecteerd. In één geval vond de Brit pornografische beelden op de computer van een slachtoffer en dreigde die openbaar te maken, tenzij er 5 dollar werd betaald, zo meldt de Warrington Guardian.

Ook foto's die met de webcams van zijn slachtoffers waren gemaakt werden op de computer van de man aangetroffen. Hij zou de malware een jaar lang hebben gebruikt en er zelf, een maand voor zijn arrestatie, mee zijn gestopt. Aangezien de Brit uit eigen beweging was gestopt besloot de rechter een voorwaardelijke gevangenisstraf op te leggen.

Reacties (1)
08-02-2016, 15:06 door Anoniem
5 dollar, holy shit wat een crimineel!!!
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.