image

Selecteren van de juiste laptop encryptie

donderdag 27 maart 2003, 12:44 door Redactie, 3 reacties

Hoewel laptops meestal niet worden gestolen vanwege de opgeslagen informatie is bescherming van de gegevens op een laptop toch belangrijk. Naast wettelijke eisen (denk aan privacy gevoelige informatie) is het spreekwoord „de gelegenheid maakt de dief” op dit probleem van toepassing. Een laptop die eenvoudig al haar informatie prijs geeft zal eerder uitnodigen tot nader onderzoek dan een laptop waarvan de informatie onleesbaar is. Op de pagina www.cvib.nl is een artikel verschenen waarin nader wordt ingegaan op de verschillende technieken die voor laptop encryptie kunnen worden ingezet en de eisen en wensenlijst die voor een selectie kunnen worden opgesteld.

Reacties (3)
27-03-2003, 13:05 door Anoniem
Een laptop die eenvoudig al haar informatie prijs geeft zal eerder uitnodigen tot nader onderzoek dan een laptop waarvan de informatie onleesbaar is.

Het tegenovergestelde is waar. Als informatie gecrypt is, dan zal het juist interessant zijn om nader te onderzoeken.
27-03-2003, 14:16 door Anoniem
Ik kan me voorstellen dat een dief het allemaal te moeilijk vindt, er een cd of floppy inrost en een gezonde F(uck)disk uitvoert om het ding 'aan de gang' te krijgen.

Niks irritanter dan een Laptop die geld waard is, maar waar je niks mee kan.

(*nix bootflop met ntfsmount wil wel eens helpen:))


HTH
27-03-2003, 14:17 door Anoniem
Originally posted by Unregistered
Het tegenovergestelde is waar. Als informatie gecrypt is, dan zal het juist interessant zijn om nader te onderzoeken.

Niet voor de huis tuin en keukendief, die de laptop bij je wegneemt. Die zal eerder op zijn gemakje al je info gaan bekijken en waarschijnlijk niet eens weten (laat staan schreiven) hoe encrypte bestanden cq disks te kraken.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.