image

Test: beste Android-virusscanners van februari

maandag 15 februari 2016, 12:34 door Redactie, 4 reacties

Wie een virusscanner voor zijn Android-toestel zoekt kan deze maand het beste kiezen voor de oplossingen van Baidu, Bitdefender en Sophos, zo blijkt uit onderzoek van het Duitse testlab AV-Test. Voor het onderzoek werden 27 Android-virusscanners met duizenden kwaadaardige apps getest.

Het ging om zo'n 3500 kwaadaardige apps die in de afgelopen vier weken werden ontdekt. Daarnaast werden de oplossingen met 3200 kwaadaardige apps in real-time getest. De eerder genoemde oplossingen, alsmede Symantec weten bij beide tests 100% van de malware te detecteren. Ook de andere virusscanners presteren buitengewoon en scoren boven de 98%. Alleen Lookout valt buiten de boot, met een detectiescore van 81,3%.

In totaal konden de virusscanners 13 punten verzamelen. Zes punten waren te behalen voor het detecteren van kwaadaardige apps. Hetzelfde aantal punten werd verdeeld voor de bruikbaarheid, zoals het batterijverbruik, systeembelasting, het genereren van veel dataverkeer en het onterecht alarm slaan bij schone applicaties van Google Play en andere officiële marktplaatsen. Als laatste was er nog één punt te verdienen voor aanvullende beveiligingsmaatregelen, zoals anti-diefstal, encryptie en back-up.

Voor het behalen van zes punten bij de detectie van Android-malware was het niet noodzakelijk om 100% te scoren. Daardoor weten uiteindelijk Alibaba, Antiy, Baidu, Bitdefender, BullGuard, ESET, G Data, Kaspersky, Qihoo en Sophos op de maximale 13 punten uit te komen. Symantec, dat wel 100% bij de detectie van malware scoort, komt uiteindelijk door een onterechte waarschuwing voor een schone app op 12,5 punten uit. De virusscanner van Lookout eindigt met 8,5 punten als laatste

Image

Reacties (4)
15-02-2016, 13:03 door Anoniem
Zit er ook een gratis pakket onder de hoogste scores?
15-02-2016, 13:20 door Anoniem
Veel anti-virus producten verliezen punten op het niet aanbieden van onderdelen die niet onder anti-virus vallen. Zoals AVG, biedt geen backup etc. Maar detecteert wel 98+ % van de laatste malware. Kortom resultaten worden veel breder gemeten dan anti-virus/malware alleen.
15-02-2016, 15:56 door Righard J. Zwienenberg
Door Anoniem: Veel anti-virus producten verliezen punten op het niet aanbieden van onderdelen die niet onder anti-virus vallen.

Ja en nee. Deze worden inderdaad meegenomen, maar daar verlies je eingelijk geen punten mee.

Van AV-Test: Indien een produkt tenminste 2 extra security features heeft, dan krijgt het produkt een bonus punt (1.0).

Zemana is enige produkt dat geen bonus punt krijgt, AVG verliest hier dus geen punten op.
22-02-2016, 13:09 door gbrugman
Hoeveel virusuitbraken zijn er al op Android geweest? Hoe noodzakelijk is het draaien van antivirus op Android apparaten?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.