image

Mozilla patcht meerdere kwetsbaarheden in Thunderbird

woensdag 17 februari 2016, 11:14 door Redactie, 0 reacties

Er is een nieuwe versie van het opensource-e-mailprogramma Thunderbird verschenen waarin Mozilla meerdere kritieke kwetsbaarheden heeft gepatcht. Het gaat in totaal om vier kritieke kwetsbaarheden. Via kritieke lekken kan een aanvaller in het ergste geval volledig overnemen, maar dat gaat in het geval van Thunderbird niet helemaal op.

Volgens Mozilla kunnen kritieke Thunderbird-lekken in het algemeen niet via e-mail worden aangevallen, omdat scripting in het e-mailprogramma staat uitgeschakeld. Er is echter wel een risico in 'browser- of browserachtige-contexten'. Daarnaast is er een probleem verholpen waardoor md5-handtekeningen in de communicatie met servers nog steeds werden geaccepteerd.

Naast de kwetsbaarheden zijn ook verschillende andere bugs verholpen, waaronder dat filters voor andere mappen werkten dan waar ze voor waren ingesteld en dat e-mails op Windowssystemen met 'roaming profielen' na een Thunderbird-update niet werden weergegeven. Updaten naar Thunderbird 38.6.0 kan via de ingebouwde updater en Mozilla.org.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.