image

EFF bezorgd over gerechtelijk bevel voor iPhone-backdoor

woensdag 17 februari 2016, 12:21 door Redactie, 6 reacties

De Amerikaanse burgerrechtenbeweging EFF maakt zich zorgen over een bevel van een Amerikaanse rechter waardoor Apple een iPhone moet 'backdooren'. Het gaat om een iPhone van één van de schutters van de schietpartij in San Bernardino vorig jaar, waar de FBI geen toegang toe kan krijgen.

Volgens de rechter moet Apple software ontwikkelen waarmee de FBI de passcode van de iPhone via een brute force-aanval kan achterhalen. Apple heeft aangegeven in beroep tegen de beslissing van de rechter te gaan en krijgt daarbij steun van de EFF. Volgens de burgerrechtenbeweging vraagt de Amerikaanse overheid meer dan alleen de hulp van Apple. "Voor de eerste keer vraagt de overheid dat Apple nieuwe code schrijft die belangrijke iPhone-beveiligingsmaatregelen uitschakelt die ons allemaal beschermen", aldus Kurt Opsahl van de EFF.

Hij stelt dat Apple eigenlijk om een "loper" wordt gevraagd om een enkele iPhone te openen. Zodra de loper is gemaakt zal de overheid hier echter om blijven vragen, merkt Opsahl op. "De Amerikaanse overheid wil ons laten geloven dat het deze bevoegdheid niet misbruikt, maar we kunnen allerlei manieren verzinnen hoe deze nieuwe bevoegdheid kan worden misbruikt."

Zelfs als de Amerikaanse overheid is te vertrouwen, zouden ook andere landen Apple verplichten om de veiligheid van hun burgers te ondermijnen. De EFF prijst Apple dan ook dat het voor de veiligheid en rechten van gebruikers opkomt. De burgerrechtenbeweging zal daarom een 'amicus brief' naar de rechter sturen waarin het de positie van Apple steunt.

Reacties (6)
17-02-2016, 12:52 door Wadjinn
Je kunt je afvragen waar deze rechter mee bezig is. Hij wordt vast betaald door de FBI en ik denk dat ik daar niet ver naast zit. Als alles op last van de rechter zo ontwikkelt moet worden dat een simpele overheidsdienaar er mee kan knutselen dan is er niets meer veilig.
17-02-2016, 14:17 door Anoniem
Door Wadjinn: Je kunt je afvragen waar deze rechter mee bezig is. Hij wordt vast betaald door de FBI en ik denk dat ik daar niet ver naast zit. Als alles op last van de rechter zo ontwikkelt moet worden dat een simpele overheidsdienaar er mee kan knutselen dan is er niets meer veilig.

Bepaalt in de vs niet een jury wat de uitkomst is?
Een opgesloten jury?
Een clubje van tijdelijk verplicht tot vrijwilligerswerk gedwongen burgers die liever zo snel als mogelijk weer iets anders betaalds willen doen buiten de rechtbank muren?

Om het naar Nederland te vertalen.
Als we hier voor elke rechtszaak een willeukeurige club burgers van straat zouden plukken voor een rechtszaak over een privacy kwestie.
Hoe zorgvuldig zou er dan de uitkomst zijn als je bedenkt dat de diepgang van veel burgers zich beperkt tot de ingeprente indoctrine frase " ik heb niks te verbergen"?

Juist,..

Dat krijg je ervan als je willekeurig mensen gaat vragen hun mening te geven over onderwerpen waar ze zich niet in verdiept hebben en dat ook niet willen.
Bijna net als met stemrecht eigenlijk, alleen is dat wèl vrijwillig.

Minder, minder, minder.
Wij willen minder ...
en nog minder privacy!


Lachende derde zijn iedere keer weer de justitie en politiemarketeers die ons dat via alle mogelijke wegen inprenten; privacy en encryptie bedreigen onze (orwelliaans) verlangde openbare orde handhaving.
17-02-2016, 14:17 door Anoniem
Apple zit wel een beetje klem nu, werken ze mee geven ze toe dat ze altijd hebben gelogen dat er geen achterdeur in hun beveiliging zit. Als ze niet meewerken dan worden ze fors aangepakt door de VS overheid. Apple zou beter hun biezen kunnen pakken en een ander land moeten gaan zoeken om zich te vestigen. Ieder zichzelf respecterend bedrijf dat de privacy van hun gebruikers serieus neemt, zou dat achterlijke land per direct moeten verlaten.
17-02-2016, 14:47 door Anoniem
Door Anoniem: Apple zit wel een beetje klem nu, werken ze mee geven ze toe dat ze altijd hebben gelogen dat er geen achterdeur in hun beveiliging zit. Als ze niet meewerken dan worden ze fors aangepakt door de VS overheid. Apple zou beter hun biezen kunnen pakken en een ander land moeten gaan zoeken om zich te vestigen. Ieder zichzelf respecterend bedrijf dat de privacy van hun gebruikers serieus neemt, zou dat achterlijke land per direct moeten verlaten.

Ja je zou denken dat dit een betere reden is om naar een ander land te verkassen dan de belastingen. En voor belastingen kan het wel, dus hier ook voor.
17-02-2016, 17:07 door Anoniem
Pure reclamestunt om je privacy nog meer op te geven,
die backdoor is er zoiezo wel.
18-02-2016, 08:21 door Anoniem
Als die beveiliging goed in elkaar zit, dan kan Apple er niet aan voldoen.
Wetje leggen dat die backdoor er al lang is?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.