image

Operaties in Helmonds ziekenhuis uitgesteld door storing

woensdag 17 februari 2016, 13:28 door Redactie, 1 reacties

Verschillende operaties in het Helmondse ziekenhuis Elkerliek moesten vanochtend door een computerstoring worden uitgesteld. Door de storing konden medewerkers niet bij de meest actuele patiëntengegevens, zo laat het ziekenhuis vandaag op de eigen website weten.

De afspraken op de poliklinieken gingen gedurende de storing zoveel mogelijk door. De operaties die vandaag stonden gepland zijn aan het eind van de ochtend weer hervat. "We werken wat langer door zodat alle geplande operaties vandaag kunnen plaatsvinden. Nu kunnen we dus alle patiënten weer helpen", aldus het ziekenhuis. De wachttijd op de poliklinieken kan nog wat langer zijn.

De oorzaak van de storing is nog niet bekend. Het Eindhovens Dagblad meldt dat het probleem zat in de overdracht van gegevens naar het netwerk. Hierdoor konden artsen en verpleegkundigen de patiëntgegevens niet inzien. Eind vorig jaar kreeg het ziekenhuis een nieuw systeem, dat alle gegevens over patiënten en hun medische status bevat, maar ook alle afspraken.

"We hebben met man en macht gewerkt om het systeem weer honderd procent werkend te krijgen. Onderzoek naar de oorzaak is waarschijnlijk volgende week afgerond", zo laat het ziekenhuis weten. Volgens Elkerliek hebben patiënten tijdens de computerstoring geen enkel gevaar gelopen.

Reacties (1)
17-02-2016, 22:34 door karma4 - Bijgewerkt: 17-02-2016, 22:34
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.