image

Philips en Amazon onthullen back-updienst voor ziekenhuizen

maandag 22 februari 2016, 09:43 door Redactie, 9 reacties
Laatst bijgewerkt: 22-02-2016, 16:39

Philips en Amazon gaan een back-updienst lanceren waarmee ziekenhuizen hun gegevens in de cloud kunnen zetten. Dat heeft Philips vandaag bekendgemaakt. Volgens het bedrijf kunnen ziekenhuizen op deze manier hun patiëntgegevens beter beschermen.

Daarnaast zou het ziekenhuizen in staat stellen om veel sneller back-ups te maken. In plaats van maanden, zoals nu het geval is, zou het maken van back-ups via de nieuwe dienst enkele dagen kosten. De back-updienst is speciaal gericht op het back-uppen van medische gegevens. Ziekenhuizen zouden door het toenemende gebruik van geavanceerde 'imaging'-apparatuur, zoals scanners, over steeds meer data beschikken. Het gaat dan om honderden terabytes tot petabytes aan gegevens.

Het maken van back-ups, zelfs via een snelle verbinding, kan dan ook veel tijd in beslag nemen. De datatransportdienst van Amazon kan dit veel sneller. Daarnaast zal één van de apparaten die voor de dienst worden gebruikt bij de ziekenhuizen worden geplaatst, als lokale back-up, zo laat Philips via een persbericht weten.

Reacties (9)
22-02-2016, 11:40 door Anoniem
Philips biedt een oplossing voor een probleem dat er niet is.
Wel heeft Philips' management het gepresteerd een mooi bedrijf in enkele decennia naar de verrekkenis te helpen.
HULDE!
22-02-2016, 12:23 door Anoniem
Geweldig, zeer gevoelige data in de public Amazon cloud...
Eigenlijk zou dit wettelijk verboden moeten worden.
22-02-2016, 13:29 door Rolfwil
Ik lees "in de cloud zetten' en even later 'op deze manier patientgegevens BETER beschermen'. Beetje paradoxaal, niet?
Gooi patientgegevens lekker (bij Amazon) in de cloud, ik kan me veiligere oplossingen voorstellen, manman
22-02-2016, 14:17 door Anoniem
Door Anoniem: Geweldig, zeer gevoelige data in de public Amazon cloud...
Eigenlijk zou dit wettelijk verboden moeten worden.

En als die Cloud-dienst nou gewoon aan alle wettelijke eisen voldoet?

En al eens gekeken naar de staat van beveiliging in een ziekenhuis? Natuurlijk moet je de ene onveilige situatie niet vervangen door de ander, maar IT beveiliging in de gezondheidszorg is vooralsnog een witte walvis.
22-02-2016, 15:09 door Anoniem
In plaats van maanden, zoals nu het geval is, zou het maken van back-ups via de nieuwe dienst enkele dagen kosten.

Hoe doe je dit met dagelijkse backups?

Het wordt alleen maar erger in zo'n geval. Een bestand dat er eergisteren is gemaakt, wil je vandaag niet opnieuw backuppen. Maar, omdat de backup drie dagen achterligt, is dat bestand nog niet op de backup aanwezig. Dus komt het vandaag weer in de lijst met te backuppen bestanden. Zo neemt de benodigde tijd alleen maar logaritmisch toe.

Peter
22-02-2016, 19:48 door Anoniem
Ben benieuwd hoe de AP hierover denkt.
24-02-2016, 20:27 door karma4
Door Anoniem: En al eens gekeken naar de staat van beveiliging in een ziekenhuis? Natuurlijk moet je de ene onveilige situatie niet vervangen door de ander, maar IT beveiliging in de gezondheidszorg is vooralsnog een witte walvis.
Dank u voor u post. Hier zit het werkelijke probleem voor data security en privacy. Overigens zal de situatie elders niet zo veel beter zijn. Het is mijn hoop dat het meer gezien gaat worden. De focus en blindheid op de eindpunt apparatuur is belemmering voor een echte verbetering.
25-02-2016, 15:39 door Anoniem
Amazon is USA! Dus alle info is opvraagbaar door Amerikaanse overheid. Blijkbaar snappen marketing boys nog steeds niet hoe het werkt met buitenlandse partijen.....

Kan ik mij hier ook voor afmelden? Dan neem ik mijn eigen USB stick wel mee, en mogen ze mijn data daarop backuppen. Dan zorg ik de volgende keer wel dat ik die USB stick mee neem.

TheYOSH
29-02-2016, 17:18 door Anoniem
Door Anoniem: Ben benieuwd hoe de AP hierover denkt.
Kijk even terug naar https://www.security.nl/posting/459062 (Medische data in de cloud focus Autoriteit Persoonsgegevens).
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.