image

Duitse overheid pleit voor back-ups vanwege ransomware

maandag 22 februari 2016, 13:47 door Redactie, 4 reacties

De Duitse overheid heeft consumenten, bedrijven en organisaties vanwege recente incidenten met ransomware zoals Locky en TeslaCrypt dringend aangeraden om back-ups te maken. Het hebben van actuele back-ups is volgens het Bundesamtes für Sicherheit in der Informationstechnik (BSI), onderdeel van het Duitse ministerie van Binnenlandse Zaken, vaak de enige oplossing om getroffen bestanden te herstellen en grote schade te voorkomen.

Het BSI ziet regelmatig bedrijven en particulieren die slachtoffer van ransomware worden. Het maken van back-ups is daarbij een belangrijke voorzorgsmaatregel. Concreet krijgen gebruikers het advies om regelmatig back-ups naar een extern opslagmedium te maken, zoals een usb-schijf, usb-stick of een betrouwbare cloudopslag. Het BSI waarschuwt dat veel ransomware in staat is om aangesloten usb-schijven en netwerkschijven te versleutelen. Daarom is het belangrijk de back-up in een externe veilige locatie op te slaan.

Voorkomen

Het voorkomen van een ransomware-infectie is echter de belangrijkste voorzorgsmaatregel, aldus het BSI. Werknemers en consumenten moeten dan ook bewust worden gemaakt van wat ransomware precies is, zodat ze voortaan voorzichtig zullen zijn met verdachte e-mails of links. Daarnaast is het belangrijk om software up-to-date te houden, waaronder het besturingssysteem, browser en browserplug-ins, omdat ongepatchte software een veelvoorkomende manier is om met ransomware besmet te raken.

Reacties (4)
22-02-2016, 14:05 door Anoniem
of om AL deze ongein te vermijden met deze specifieke Locky ransomware:
Blokeer uitvoeren van executables uit %temp% !

Het is niet moeilijk mensen!
Waarom dit default nog niet gedaan is in Windows snap ik nog niet....
22-02-2016, 14:44 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
23-02-2016, 09:32 door Anoniem
Of File Server Resource Manager inschakelen en de bekende extensies toevoegen en laten blokkeren. Als het virus namelijk geen <bestandsnaam>.locky kan weg schrijven zal hij daar ook niets encrypten.
23-02-2016, 10:26 door Anoniem
Gebruik een Chromebook voor het internetten.
Beveiliging wordt automatisch buiten de (on)kunde van de gebruiker om geregeld.
Gebruik een andere computer voor alles behalve internetten.
Kost een paar centen maar dan heb je ook wat.

En voor degene die bang zijn voor hun privacy, die strijd hebben we allang verloren.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.