image

Cook wil commissie over privacy en nationale veiligheid

maandag 22 februari 2016, 14:12 door Redactie, 2 reacties

Apple-directeur Tim Cook heeft in een interne e-mail aan het personeel opgeroepen tot de oprichting van een commissie die zich met het verzoek van de FBI en de gevolgen die dit heeft voor privacy en nationale veiligheid moet bezighouden. Daarnaast vindt Cook dat de FBI het verzoek aan Apple moet intrekken om te helpen met het kraken van de iPhone van één van de aanslagplegers in San Bernardino.

De e-mail van Cook had als onderwerp "Bedankt voor jullie steun". In het bericht besprak hij de ontstane situatie. Apple moet van de rechter firmware ontwikkelen om de passcode van de iPhone in kwestie via een brute force-aanval te achterhalen. Cook laat weten dat hij de afgelopen week duizenden steunbetuigingen van mensen uit heel de Verenigde Staten heeft ontvangen. Volgens de Apple-ceo is de beste oplossing dat de FBI het verzoek intrekt, zo blijkt uit de brief die de Daily Telegraph heeft gepubliceerd.

"Apple is een uniek Amerikaans bedrijf. Het voelt verkeerd om tegenover de overheid te staan in een zaak over de vrijheden die de overheid juist moet verdedigen", schrijft Cook. Hij wijst dan ook naar het plan van sommige Amerikaanse congresleden voor de oprichting van een commissie of expertpanel. De commissie, bestaande uit experts op het gebied van inlichtingen, technologie en burgerrechten, zouden dan de gevolgen van zaken, zoals het FBI-verzoek, voor opsporingsdiensten, nationale veiligheid, privacy en persoonlijke vrijheid kunnen bespreken. "Apple zou graag aan een dergelijk initiatief meedoen", besluit Cook. Apple heeft inmiddels ook een pagina online gezet met vragen en antwoorden over het FBI-verzoek.

Reacties (2)
22-02-2016, 20:34 door Anoniem
"Apple moet van de rechter firmware ontwikkelen om de passcode van de iPhone in kwestie via een brute force-aanval te achterhalen."

Interessant. Tot nu toe ben ik er steeds van uit gegaan dat de FBI op een kwetsbaarheid uit was. Dit omdat, als Apple een en ander juist heeft geïmplementeerd, een brute force aanval de eerstkomende tientallen jaren onmogelijk tot resultaten hoort te kunnen leiden, ongeacht wat voor middelen Apple en/of FBI er tegen aan smijt.
23-02-2016, 17:00 door Anoniem
Cook opent de doos van Pandora met zijn voorstel. Hoe gaat Intel reageren met hun Active Management Technology (ATM)?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.