image

Apple blijft zich tegen FBI-verzoek verzetten

donderdag 25 februari 2016, 10:42 door Redactie, 6 reacties

Apple blijft zich verzetten tegen het verzoek van de FBI om software te ontwikkelen waarmee er toegang tot een iPhone van één van de aanslagplegers in San Bernardino kan worden verkregen, zo heeft Apple-directeur Tim Cook in een interview met ABC News laten weten.

Het was het eerste interview van Cook sinds de rechter oordeelde dat Apple de FBI moet helpen om toegang tot de iPhone te krijgen. "De enige manier om de informatie te bemachtigen, voor zover wij weten, is het schrijven van software dat we vergelijken met kanker. We vinden het verkeerd om deze software te maken. We zullen het ook nooit maken en hebben het ook nooit gemaakt", aldus Cook.

De Apple-directeur waarschuwde voor de gevolgen als de rechter kan oordelen om een bedrijf bepaalde software te laten ontwikkelen. "Wie weet wat ze ons nog meer vragen om te maken. Misschien een besturingssysteem dat voor surveillance wordt gebruikt en politie de camera laat inschakelen. Ik weet niet waar dit eindigt, maar ik weet wel dat het niet in dit land zou moeten plaatsvinden."

Toekomst

Volgens Cook gaat deze zaak niet om één iPhone. "Deze zaak gaat over de toekomst. Als we een manier hadden om de informatie op de telefoon te verkrijgen die we nog niet hebben gegeven, zonder dat honderden miljoenen andere mensen aan problemen worden blootgesteld, zouden we het natuurlijk doen. Het is onze taak om onze klanten te beschermen." Cook stelde verder dat de rechter Apple eigenlijk dwingt om een backdoor te ontwikkelen. Het zou gaan om een nieuwe versie van iOS zonder beveiligingsmaatregelen, waarbij de passcode via brute force kan worden achterhaald. "Dat zou een zeer gevaarlijk besturingssysteem zijn", waarschuwt de Apple-directeur.

Reacties (6)
25-02-2016, 13:46 door Anoniem
Goede zaak dat Apple dit serieus neemt. Ik vind het merk nog steeds niks, maar dit pleit wel voor ze (al is het dan waarschijnlijk meer uit financieel belang / angst voor reputatie schade dan uit ethische overwegingen).
Wat mij wel zorgen baart, is dat de veiligheid op een OS hangt. Het kenmerk van goede crypto is nou juist dat alles openbaar mag zijn, behalve de sleutel. Als de enige beveiliging tegen brute-forcen een timer in het OS is, is er toch ergens wat fout gegaan. Oh, wacht, die key is absurd kort.

Lesson learned: dit soort dingen zijn niet veilig. Maak die key een stuk langer en Apple kan de FBI niet helpen en zou dat probleem dus ook niet meer hebben...
25-02-2016, 14:57 door Anoniem
@Anoniem 13:46 Meeste mensen lijken niet te weten dat je wel degelijk niet alleen een cijferslot als wachtwoord maar ook een aphanumerieke string als wachtwoord voor iOS kunt gebruiken: http://www.macrumors.com/how-to/create-a-more-secure-passcode-on-ios-devices/

Los daarvan heeft Cook natuurlijk wel een punt dat het niet alleen Apple betreft maar zeker niet minder Intel.
25-02-2016, 16:46 door Anoniem
Tja, producten in de VS moeten door de overheid gebroken kunnen worden, dat staat daar in de wet, en nu heeft een rechter EN een jury het nogmaals bevestigd... Dat apple de GSM van terroristen wil zijn.. tja, die kunnen het betalen...
25-02-2016, 18:25 door Anoniem
Door Anoniem: Tja, producten in de VS moeten door de overheid gebroken kunnen worden, dat staat daar in de wet, en nu heeft een rechter EN een jury het nogmaals bevestigd... Dat apple de GSM van terroristen wil zijn.. tja, die kunnen het betalen...

Kan zijn, maar tegen de bijna unanieme mening van deskundigen over wat in IT technisch wel en niet kan in. Niemand zou het in zijn hoofd halen via het gerecht een dokter op medische zaken, ingenieur op de draagkracht van een brug of iets dergelijks te overrulen. Toegegeven, de TSA heeft het een keer geprobeerd met een luchtvaartmaatschappij over of zij op kritische flight safety instrumenten mochten gaan staan (die daar niet tegen kunnen). En NASA heeft een keer de ingenieurs die het konden weten overruled over de veiligheid van een afdichtring. Het resultaat was overduidelijk (https://en.wikipedia.org/wiki/Space_Shuttle_Challenger_disaster).

Een kwetsbaarheid voor alleen dit exemplaar iPhone en alleen voor de FBI kan niet, period. Die is er of voor alle iPhones van hetzelfde model en voor de hele wereld om te gebruiken, of die bestaat niet, period.
26-02-2016, 08:40 door karma4
Door Anoniem: Een kwetsbaarheid voor alleen dit exemplaar iPhone en alleen voor de FBI kan niet, period.
Je moet niet alles geloven wat apple beweert. Je moet fysieke toegang to het apparaat hebben.
- De indruk wordt gewekt dat zoiets niet nodig zou zijn. Apple is leugenachtig wat dat betreft.
- Een specifiek OS voor die hardware op dat ene device. Het zou ook een specieke kubuntu of windows 10 Mogen zijn. Het probleem is dat het de Apple hardware goed moet kennen. Stel nu dat het iin een kubuntu versie zou zijn. Zou Apple dan die verplicht over al hun klant apparatuur moeten gaan verspreiden? Zoiets klint heel raar.
Dat hele gedoe dat zoiets massa surveillance mogelijk maakt. Laat de vrachtwagens met zout maar komen.

Deze hack bestond ook niet volgens Apple:
http://www.zdnet.com/article/researchers-reveal-how-to-hack-an-iphone-in-60-seconds/

Overigens heeft T.Cook op de apple site in zijn verklaring aangegeven dat Apple technisch in staat is om aan het verzoek te voldoen. Waarom zou je T.Cook niet geloven? Ze kunnen het technisch, punt.
26-02-2016, 10:41 door Anoniem
"weet niet waar dit eindigt, maar ik weet wel dat het niet in dit land zou moeten plaatsvinden."
Lol waar denkt die gast dat hij woont? Een eerlijk en democratisch land? Guess again..


Dat apple de GSM van terroristen wil zijn.. tja, die kunnen het betalen...
Lol! Nou dan wordt ik terrorist! Ik ben nog op zoek naar een bijpassende bomgordel. Weet iemand een model dat ik ontsteken via mijn Applewatch?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.