image

Openbaar Ministerie Amerikaanse county boycot iPhones

donderdag 25 februari 2016, 11:47 door Redactie, 10 reacties

Het Openbaar Ministerie van Maricopa County in de Amerikaanse staat Arizona, tevens één van de grootste counties in de Verenigde Staten, heeft besloten iPhones te boycotten omdat Apple niet aan een verzoek van de FBI en rechter wil meewerken. Dat heeft het OM via de eigen website bekendgemaakt.

"Door niet mee te werken aan een legitiem politie-onderzoek door de iPhone van terroristen te ontgrendelen, kiest Apple partij voor terroristen in plaats van de openbare veiligheid", zegt procureur-generaal Bill Montgomery. Hij stelt dat de weigering van Apple een pr-stunt is en de bescherming van het vierde amendement van de Amerikaanse grondwet negeert. Het Openbaar Ministerie heeft daarom besloten om per direct geen iPhones voor het personeel meer aan te schaffen.

"Ik verwacht niet dat mijn actie invloed op de prijs van Apple's voorraad zal hebben. Maar ik kan niet met een gerust geweten zaken doen met een organisatie die een onderzoek naar een terreuraanval hindert waarbij veertien mensen om het leven kwamen. Als Apple de officiële smartphone van terroristen en criminelen wil zijn, dan zal dat gevolgen hebben", zo waarschuwt Montgomery. Vorige week riep de Amerikaanse presidentskandidaat Donald Trump consumenten via Twitter nog op om de producten van Apple te boycotten zolang het bedrijf niet met de FBI meewerkt.

Reacties (10)
25-02-2016, 12:10 door Anoniem
En daarmee legt het OM het hoofd in de schoot en geeft daarmee toe dat ze de beveiliging van Apple niet kunnen doorbreken.

Handig. Ik zou het gebruik van produkten van dien aard zeker als organisatie van dien aard eerder toejuichen.
25-02-2016, 12:11 door Anoniem
Wat verschrikkelijk kortzichtig gedacht...
25-02-2016, 12:38 door Anoniem
Het laat zien hoe incompetent ze zijn... en zoiets staat dan aan de leiding om de wereld veiliger maken :'(
25-02-2016, 12:44 door Anoniem
Het laat zien hoe incompetent ze zijn... en zoiets staat dan aan de leiding om de wereld veiliger maken :'(
Incompetentie komt overal voor, maar vooral op de plekken waar je het juist niet verwacht.
25-02-2016, 13:37 door potshot
Door Anoniem: Het laat zien hoe incompetent ze zijn... en zoiets staat dan aan de leiding om de wereld veiliger maken :'(

en wat rusland en china allemaal uitvreten hoor en zie niet want die hangen dat niet aan de grote klok..
het westen staat voortdurend onder controle van pers en rechter maar china en rusland doen stilletjes wat ze willen.
achterdeuren in huwai zijn gewoon niet interressant heh?
zou er een nsa sticker op zitten zou men hier ontploffen..
25-02-2016, 15:44 door Anoniem
en wat rusland en china allemaal uitvreten hoor en zie niet want die hangen dat niet aan de grote klok..

En als in China of Rusland een moord gepleegd wordt, dan mag dat in de VS of in Nederland natuurlijk ook. Je komt echt met totaal irrelevante argumenten.

het westen staat voortdurend onder controle van pers en rechter maar china en rusland doen stilletjes wat ze willen.
achterdeuren in huwai zijn gewoon niet interressant heh?

En, toon ons eens 1 bron waaruit technisch bewijs blijkt voor backdoors in Huawei apparatuur ? Deze zijn namelijk nog nooit aangetroffen. Ondanks de bangmakerij door Engelse en Amerikaanse politici, alsmede hun inlichtingendiensten. Waarschijnlijk primair om hun eigen producenten te bevoordelen, middels het zwart maken van de concurrentie.

Mocht je een bron hebben waaruit blijkt dat er daadwerkelijk backdoors zijn aangetroffen in Huawei apparatuur, dan ben ik *zeer* geinteresseerd om die bronnen eens te lezen. De bekendste Nederlandse telco gebruikt nog altijd deze apparatuur, zowel omdat er nog nooit een backdoor is aangetroffen, als ook omdat dit in audits van de apparatuur evenmin is gevonden.

Maarja, als politici en inlichtingendiensten wat roepen, dan is het volgens sommigen de waarheid. Ongeacht de volstrekte afwezigheid van enig onderbouwend bewijsmateriaal.
25-02-2016, 16:44 door Anoniem
Door potshot:
Door Anoniem: Het laat zien hoe incompetent ze zijn... en zoiets staat dan aan de leiding om de wereld veiliger maken :'(

en wat rusland en china allemaal uitvreten hoor en zie niet want die hangen dat niet aan de grote klok..
het westen staat voortdurend onder controle van pers en rechter maar china en rusland doen stilletjes wat ze willen.
achterdeuren in huwai zijn gewoon niet interressant heh?
zou er een nsa sticker op zitten zou men hier ontploffen..

Nou nou nou... Minder stellig mag ook wel, en Rusland en Huawei hebben hier niets mee te maken... Leuk dat je in opdracht van ONS OM zo'n berichtje plaatst van waarde FUD...
Apple wil geld verdienen, maar wil niet mee werken aan een gerechtelijke uitspraak.. Je weet wel, die plek die ze maar al te goed kennen als ze dingen door Samsung uitgevonden gebruiken en vervolgens patenteren (omdat niemand bij Samsung dacht dat ronde hoeken patenteerbaar zou zijn, of een het 'bouncen' als je de laatste file of foto hebt in een lijst... Wat bijvoorbeeld in Nederland ook niet eens patenteerbaar is, omdat het simpelweg geen uitvinding is.

Dus nu moet Apple in opdracht van het gerecht iets doen en nu is het huilie huilie...
Nouja, jullie passen wel bij elkaar... Ik neem aan dat je ook een iPhone hebt dus.
25-02-2016, 23:20 door Anoniem
iPhone
of
Smith & Wesson M&P assault rifle
DPMS Panther Arms assault rifle
Smith & Wesson handgun
Llama handgun"
?


"Door niet mee te werken aan een legitiem politie-onderzoek door de iPhone van terroristen te ontgrendelen, kiest Apple partij voor terroristen in plaats van de openbare veiligheid", zegt procureur-generaal Bill Montgomery. Hij stelt dat de weigering van Apple een pr-stunt is en de bescherming van het vierde amendement van de Amerikaanse grondwet negeert.

In de V.S. zijn er voorverkiezingen gaande en er is een anti-encryptie debat gaande.

Beide fenomenen hebben tenminste een ding gemeen.
Er wordt werkelijk geen publicitair middel geschuwd om de eigen standpunten voor het voetlicht te brengen.

Apple verwijten te kiezen voor terroristen is van het niveau Fox'News' (dat zo tunnelvisie-rechts en obsceen ordinair is dat je dat eigenlijk geen nieuws meer zou mogen noemen) en 'de' categorie Bush : "Wie niet voor ons is is tegen ons" .
Een stoere p.r. uitspraak destijds in de hoop iedereen te dwingen mee te gaan in twee oorlogen, dat lukte, oorlogen die vooral heel veel slechts voor de wereld hebben opgeleverd en vooral ook heel veel meer onschuldige slachtoffers er vielen bij 9-11.

Amerika heeft voorverkiezingen en er moet koste wat het kost door rechts gewonnen worden.
Ik snap het ook wel want ja 'die iPhones en iCloud zorgen continue voor doden in de hele v.s., bosjes', ondanks het feit dat burgers zich kunnen beschermen met kasten vol met eigen en geleende wapens.
1 wapen? Welnee, zoveel mogelijk, dat is veilig!

Of was het misschien meer andersom?
iCloud en iPhones doden geen mensen, de veelheid vrij verkrijgbare, automatische/semi automatische en overig zwaar wapentuig in de handen van boze mensen wel.

Dàt is het werkelijke probleem!
De New York Times had er een keer een artikel over.
14 schietincidenten met vele slachtoffers, allemaal met legaal aangeschafte/verkregen wapentuig.

How mass shooters got their guns
http://www.nytimes.com/interactive/2015/10/03/us/how-mass-shooters-got-their-guns.html

Wapentuig doodt mensen
Terroristen, criminelen en andere boze mensen doden (wekelijks) anderen met legaal verkregen wapentuig.
Dààr zou de discussie over moeten gaan in de V.S. maar dat ligt dan weer te moeilijk en wordt al jaren vanuit allerlei hoeken volledig gedwarsboomd!

P.R. oplossing rondom dit alles is dan maar de schuld aan encryptie geven,
en met een omweg iPhones proberen te kraken.
Om evenzovele dodelijke slachtoffers te voorkomen?
Erg overtuigend allemaal niet?
26-02-2016, 14:22 door Anoniem
Eigenlijk willen ze dus zeggen dat ze geen veilige telefoon willen voor hun medewerkers. Werken er daar dan allemaal terroristen en criminelen?
26-02-2016, 18:59 door Anoniem
Door Anoniem: Eigenlijk willen ze dus zeggen dat ze geen veilige telefoon willen voor hun medewerkers. Werken er daar dan allemaal terroristen en criminelen?

Bovendien hebben zowel Google (Android) als Microsoft (Windows Phone) intussen hun steun betuigd. Als de heren Montgomery en Trump consequent zijn, moeten ze die dus ook boycotten. Maar erg veel mogelijkheden om je medewerkers van smartphones te voorzien blijven er dan niet over.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.