image

Nokia: afname Windows-malware op mobiele netwerken

donderdag 3 maart 2016, 12:33 door Redactie, 0 reacties

De hoeveelheid Windows-malware op mobiele netwerken is in de tweede helft van vorig jaar sterk afgenomen, zo stelt Nokia aan de hand van eigen onderzoek (pdf). Het zijn niet alleen smartphones en tablets die via mobiele netwerken verbinding met internet maken.

Ook computers kunnen via een dongel of smartphone op deze manier toegang tot internet krijgen. Daardoor kan er Windows-malware op mobiele netwerken worden gemeten. Halverwege 2015 was er een sterke stijging zichtbaar van de hoeveelheid Windows-malware op mobiele netwerken. Het bleek voornamelijk om agressieve adware te gaan. Door de afname van het aantal adware-infecties in de tweede helft van vorig jaar nam het gehele percentage Windows-malware af van 0,75% naar 0,49%.

Smartphones

Wel was er eind 2015 een stijging van het aantal besmette smartphones, waarbij het vooral om Android-toestellen gaat. Voor de eerste keer werd er ook op iOS-gebaseerde malware op grote schaal waargenomen. Het gaat onder andere om XcodeGhost en FlexiSpy. In totaal was iOS-malware voor 6% van de waargenomen infecties verantwoordelijk. Eind 2015 was 0,3% van de smartphones volgens Nokia besmet met malware. Dat komt neer op 1 op de 300 smartphones. Ondanks de stijging bij smartphones nam de totale hoeveelheid malware op mobiele netwerken de laatste zes maanden van 2015 juist af.

Image

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.