image

Man krijgt 10 jaar cel wegens cyberstalking en hacking

donderdag 3 maart 2016, 13:48 door Redactie, 0 reacties

Een 31-jarige man is in de Verenigde Staten veroordeeld tot een gevangenisstraf van 10 jaar, een boete van 15.000 dollar en het betalen van een schadevergoeding van 1550 dollar wegens cyberstalking, hacking en identiteitsdiefstal. De man hackte van tientallen vrouwen de social media- en e-mailaccounts.

Vervolgens zocht hij naar foto's die hij bewerkte en op een wraakpornosite plaatste, die onlangs door de FBI uit de lucht werd gehaald. Om toegang tot de accounts van zijn slachtoffers te krijgen zocht hij naar persoonlijke informatie, zoals vorige adressen, familiegegevens en andere privédata waarmee hij de beveiligingsvragen kon beantwoorden om toegang tot de accounts te krijgen.

Volgens het Amerikaanse ministerie van Justitie zorgden de activiteiten van de man ervoor dat zijn slachtoffers bang waren om nog zaken op internet te doen en vaak besloten om al hun social media-accounts te verwijderen. In sommige gevallen hadden de activiteiten van de man ook gevolgen voor de relaties van de slachtoffers.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.