image

Amerikaanse politie: iPhone favoriet bij criminelen

zondag 6 maart 2016, 14:01 door Redactie, 23 reacties

De iPhone is het favoriete toestel van terroristen en criminelen, zo hebben verschillende Amerikaanse politiediensten, politiebonden en officieren van justitie in een brief aan de rechter, die over de zaak tussen Apple en de FBI gaat, laten weten. In de brief spreken de organisaties hun steun uit voor de FBI en zeggen dat Apple moet meewerken met het ontgrendelen van de iPhone van een terrorist. Als dat niet gebeurt zal het grote gevolgen voor de VS hebben, aldus de organisaties.

"Apple heeft een gevaarlijke positie ingenomen die vergaande gevolgen voor de openbare veiligheid heeft. Door niet mee te werken met de politie brengen ze hun medeburgers in gevaar", zo stelt de Association of Prosecuting Attorneys. Als Apple gelijk krijgt zal dit nog veel meer Amerikanen in gevaar brengen, zo schrijft de organisatie in een brief aan de rechter. "De zaak heeft grote gevolgen in het voorkomen en oplossen van misdrijven nu deze versleutelde telefoons het favoriete toestel van terroristen en andere criminelen zijn geworden."

De brief aan de rechter is mede ondertekend door Federal Law Enforcement Officers Association en de National Sheriff’s Association, zo meldt The Sun. De organisaties schrijven verder dat als Apple het gerechtelijke bevel om de FBI te helpen kan weigeren, de openbare veiligheid in het geding komt, misdrijven niet meer worden opgelost en criminelen vrijuit gaan. Ook de officier van justitie van San Bernardino, waar de schietpartij door de twee terroristen plaatsvond, heeft de rechter een brief gestuurd. Eerder stuurden verschillende Amerikaanse technologiebedrijven een brief naar de rechter waarin ze juist hun steun voor Apple uitspreken.

Reacties (23)
06-03-2016, 14:52 door Anoniem
Ik koop toch maar een Samsung. Ik ga niet met een "terrorist phone" rondlopen.
06-03-2016, 14:59 door Anoniem
Psssstt : Doom malware activator verstopt!

Er wordt de afgelopen tijd van alles uit de kast gehaald aan argumenten om die iPhone open te laten breken.
Afgelopen week was er ook een mooi fantastentisch voorbeeld.
Die iPhone moet open want misschien is het wel een tijdbom met een activator die een mogelijke wereldwijde malware attack zal activeren!
Dat moeten we niet willen, open die iPhone en snel!

Inmiddels zijn de argumenten wat bijgeschaafd, het was ook wel wat al te dol.
http://arstechnica.com/tech-policy/2016/03/san-bernardino-da-says-seized-iphone-may-hold-dormant-cyber-pathogen/
http://arstechnica.com/tech-policy/2016/03/what-is-a-lying-dormant-cyber-pathogen-san-bernardino-da-wont-say/

Maar vooral niet getreurd, de pollobby verzint wel weer een nieuw argument (had men maar zoveel fantasie bij daadwerkelijk opsporen).
Bij deze:

Criminal marketshare!
Dat zien we natuurlijk graag in mooie grafiekjes en tabelletjes bewezen, afgezet en vergeleken met de gewone marketshare natuurlijk om misinterpretatie van statistiek te voorkomen, kleine kans want 'interpretatie van statistiek is vrij rechttoe rechtaan zoals we allemaal weten', maar toch, verwarring kunnen we niet gebruiken in deze discussie.
Of toch ook wel?
06-03-2016, 15:24 door Anoniem
O??? Ik dacht juist dat misdadigers het beste met dezelfde middelen konden worden bestreden.
Mag ik voor dat goede doel dan ook zo'n iPhone die niet te kraken is?
06-03-2016, 15:30 door Anoniem
Ach,wat een gezeur over die Iphone,alles is te hacken maar voor sommige dingen kost het meer tijd.
Het kat en muisspel tussen hackers en beveiligers blijft toch altijd voortbestaan.
06-03-2016, 15:41 door Anoniem
Door Anoniem: Ik koop toch maar een Samsung. Ik ga niet met een "terrorist phone" rondlopen.
Dat is nou de telefoon die de criminelen al jaren gebruiken althans volgens mijn local crimineel :P
06-03-2016, 16:41 door Anoniem
Ik heb een dubbel gevoel hierover.
1. het is niet wenselijk dat criminelen (incl. terroristen) door middel van iPhones onderling kunnen communiceren.
Daartegenover:
2. als terroristen bijvoorbeeld samenkomen en ouderwets praten met elkaar is dat ook heel lastig af te luisteren en met een paar voorzorgsmaatregelen onmogelijk.

Het verschil is dat communicaties over lange afstand mogelijk zijn en niet te traceren.
Is dat de ophef waard? En het risico dat 'Jan met de Pet' een kwetsbaardere iPhone krijgt in de toekomst?
06-03-2016, 17:03 door Ron625
De iPhone is het favoriete toestel van terroristen
En het aantal gepakte terroristen hierdoor is dan ook ...... nul
Dit is dus weer een flut argument.
06-03-2016, 17:33 door Anoniem
Wat een onzin; de iPhone is - zeker in Amerika - erg populair en daar criminelen ook gewoon een dwarsdoorsnede van de maatschappij is, gebruikt een groot deel iPhones; net zoals dat ze waarschijnlijk een Windows PC hebben en een Ford pickup truck ... * gaap *

Een ding is zeker; volledig closed source mobiel-eco landschap zoals met iOS zal ik NOOIT meer kopen, want de kans op backdoors is groot en de controle-middelen stukken minder dan b.v. bij Android/*Nix based devices. Niet dat je daarbij dan wel garanties hebt, maar de vrijheid en controle-mogelijkheden zijn wel stukken beter ...
06-03-2016, 17:46 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
06-03-2016, 20:14 door Anoniem
Door MAC-user: Eerst Tor en nu de iPhone die door criminelen wordt gebruikt.

Hint: geld, computers, raketten, satellieten, digitale infrastructuur, auto's en vliegtuigen worden ook door criminelen gebruikt.

Vergeet de Post-it memootjes en standaard gelineerd briefpapier niet...
06-03-2016, 20:43 door Anoniem
Door MAC-user: Eerst Tor en nu de iPhone die door criminelen wordt gebruikt.

Hint: geld, computers, raketten, satellieten, digitale infrastructuur, auto's en vliegtuigen worden ook door criminelen gebruikt.
Huizen, hotels, appartementen, supermarkten, water, lucht......
06-03-2016, 21:22 door Anoniem
De Roverheid is een veel grotere bedreiging voor mijn privacy en veiligheid. Wat is de favoriete telefoon bij de Roverheid?
06-03-2016, 22:30 door Anoniem
Dat is precies wat ze willen. Eerst wat commotie maken over dat die iphone goed beveiligd is, (moeilijk te controleren als het niet opensource is), dan gaat het gros (domme) criminelen daarop over. En vervolgens kan de NSA/FBI overal weer bij.
07-03-2016, 07:14 door Anoniem
Als beroepscrimineel kan ik zeggen dat dit complete onzin is. Wij werken het liefst met goedkope Android telefoons waarvan eenvoudig de IMEI aan te passen is. Verder hebben we een nerd in dienst die Cyanogenmod erop flasht, zodat we een goed bijgewerkte telefoon hebben. Als we toch het gevoel krijgen dat we worden afgeluisterd, dan gooien we de telefoon in de gracht en pakken een nieuwe uit de doos. Beetje kostbaar om dat steeds met een IPhone te doen, per slot van rekening is zo´n BMW serie 5 al duur genoeg in aanschaf en onderhoud.

Kortom, volslagen onzin. Ik heb één en ander nog even gechecked via Telegram met mijn USA collega's en die moesten er erg om lachen, zeiden ze.
07-03-2016, 07:39 door sjonniev
Gezien de vele illegale activiteiten die deze organisaties ontplooien blijken veel criminelen bij politiediensten aan het werk te zijn.
07-03-2016, 07:53 door Anoniem
Door sjonniev: Gezien de vele illegale activiteiten die deze organisaties ontplooien blijken veel criminelen bij politiediensten aan het werk te zijn.
Precies, met boeven vang je boeven. Alleen in deze digitale wereld wordt het verschil tussen de boef en de good guy steeds vager. Er lopen inmiddels meer criminelen rond bij de opsporingsdiensten dan in de wereld er omheen. Alleen zijn het geen criminelen omdat ze, beschermd door de wet, hun illegale praktijken mogen uitvoeren. Zonder deze bescherming zijn het gewone criminelen.
Er zou een programma van gemaakt kunnen worden, niet wie is de mol (wat op zich binnen de Politiewereld ook een leuke is) maar wie is de boef.
07-03-2016, 07:59 door Anoniem
Dit is hetzelfde als :

Breekijzer favoriet bij criminelen want ze kunnen er makkelijk huizen mee openbreken.
De leverancier en maker van de breekijzer is hiervoor verantwoordelijk


Wat een onzin argumenten om encryptie te verbieden in de toekomst of achterdeurtjes inbouwen (waar criminelen ook bij kunnen dus heb je geen security meer)

De wereld is gek geworden
07-03-2016, 09:24 door User2048
Door MAC-user: Eerst Tor en nu de iPhone die door criminelen wordt gebruikt.

Hint: geld, computers, raketten, satellieten, digitale infrastructuur, auto's en vliegtuigen worden ook door criminelen gebruikt.
Volgende stap wordt dat de FBI toegang wil tot slimme auto's. Via een backdoor neemt de FBI de besturing van je auto over, doet de deuren op slot en stuurt je naar het dichtstbijzijnde politiebureau. En dat allemaal om de wereld te beschermen tegen terroristen!
07-03-2016, 10:22 door Anoniem
Men wil alleen een precedent in de wetgeving scheppen zodat straks voor elk lastig geval bij Apple of een andere fabrikant kan aankloppen.
Die gewenste sleutel onder de deurmat is ook voor criminelen en andere overheden prima te vinden. Overigens melde John McAfee dat hij de boel al gekraakt had, dus ophouden met zaniken...
07-03-2016, 11:47 door Hacker
Sterke encryptie moet je juist aanmoedigen.. Als 'terroristen' niet veilig kunnen communiceren zoeken ze wel een ander versleuteld platform.
07-03-2016, 11:54 door Anoniem
Als het goed is leert Apple hiervan en andere leveranciers ook. Je moet ervoor zorgen dat je er zelf ook niet bij kan.
De sleutel moet onbekend zijn voor de leverancier. Dit doet bv Tutanota ook. Zodra je een sleutel hebt zal elke regering het van je af proberen te pakken.

Bedenk hierbij dat de overheid ook niet altijd te vertrouwen is. Je weet nooit wie er aan de macht komt en wat het met die macht gaat doen.
07-03-2016, 20:10 door Anoniem
Ik zie dat ze dit oubollige argument weer eens van stal hebben gehaald. Interessant genoeg is (althans volgens de dames en heren) iedere situatie waarin men niet onmiddellijk in de houding springt en alles doet wat men vraagt een situatie die criminelen helpt... En voor zover we dat langs andere wegen kunnen controleren blijkt dat al even zo vaak onjuist te zijn.

Intussen treedt er nog steeds voortschrijdende metaalmoeheid in het vertrouwen in de overheid op. Iedere keer als je mensen intimideert, chargeert op een wijze die vervolgens niet juist blijkt te zijn, toezeggingen doet die vervolgens niet nagekomen worden (wie ... heeft niets te vrezen, anyone?) etc., treedt een zeker verlies aan vertrouwen op, als de onzichtbare haarscheurtjes in metaalmoeheid. Het achter Apple scharen door Amazon, Box, Cisco, Dropbox, Evernote, Facebook, Google, Microsoft, Mozilla, Nest, Pinterest, Slack, Snapchat, WhatsApp en Yahoo, en trouwens ook door het US Department of Defence is deels ingegeven door belangen, maar ook een van de eerste keren dat de haarscheurtjes aan elkaar groeien en er een duidelijk zichtbare barst ontstaat.
08-03-2016, 11:19 door Anoniem
ter info, signal draait zowel op android als iphone, dus ik zeg alle mobiele telefoons verbieden want dan kunnen de terroristen niet meer communiceren. Ha dat zal ze leren.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.