image

Wetsvoorstel verbiedt Apple-producten voor ambtenaren VS

maandag 7 maart 2016, 10:54 door Redactie, 11 reacties

Een Republikeins congreslid heeft in de Verenigde Staten een wetsvoorstel gepresenteerd dat federale overheidsdiensten verbiedt om Apple-producten aan te schaffen, aangezien het bedrijf uit Cupertino de iPhone van een aanslagpleger niet wil ontsleutelen.

De "No Taxpayer Support for Apple" wet is afkomstig van congreslid David Jolly. Hij stelt dat federale ambtenaren voor hun werk geen Apple-producten meer mogen kopen totdat Apple overstag gaat. "Belastinggeld mag niet worden gebruikt voor het subsidiëren van een bedrijf dat weigert om aan een terreuronderzoek mee te werken waardoor 14 Amerikanen op Amerikaanse bodem om het leven kwamen", aldus Jolly.

Doordat Apple weigert om de FBI toegang tot te verlenen tot het toestel, kan er aanvullende informatie zijn die al is gebruikt of kan worden gebruikt voor andere aanslagen, schrijft het congreslid. Hij wijst naar informatie van de FBI dat de iPhone in kwestie mogelijk net voor de aanslag door de aanslagplegers was gebruikt. "Na de gebeurtenissen van 11 september 2001 waren alle burgers en bedrijven bereid om alles te doen om de kant van politie te kiezen en terreur te verslaan. Het is tijd dat Apple dezelfde vastberadenheid toont om ons land te beschermen", besluit Jolly.

Reacties (11)
07-03-2016, 11:09 door Anoniem
En hij heeft het waanidee dat dat de wens van de taxpayer is?
De gemiddeldde taxpayer wil juist wel dat Apple voet bij stuk houdt!
07-03-2016, 11:35 door Anoniem
Kan iemand die gast van mijn planeet verwijderen?
07-03-2016, 11:59 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
07-03-2016, 12:02 door Anoniem
Dit is de redding van Blackberry als dit doorgezet wordt. Die kunnen wel alles overdragen aan de overheid. Want alles gaat via hun centrale servers.

TheYOSH
07-03-2016, 12:19 door Anoniem
Ik dacht dat ze juist apple producten zouden gaan gebruiken, dan komen er niet zo veel gegevens van burgers op straat.
07-03-2016, 13:41 door Ron625
waardoor 14 Amerikanen op Amerikaanse bodem om het leven kwamen
Dan moeten ze zeker vuurwapens en auto's verbieden, die geven veel meer schachtoffers.
07-03-2016, 14:20 door Anoniem
Dus de overheid mag haar inkoopmacht misbruiken om tegen een gerechtelijk vonnis in toch haar zin te krijgen?
07-03-2016, 14:22 door kangoo909 - Bijgewerkt: 07-03-2016, 14:23
"Belastinggeld mag niet worden gebruikt voor het subsidiëren van een bedrijf dat weigert om aan een terreuronderzoek mee te werken waardoor 14 Amerikanen op Amerikaanse bodem om het leven kwamen"
.
Het kan natuurlijk vertaling zijn maar het origineel lijkt ook al nergens op:
“Taxpayers should not be subsidizing a company that refuses to cooperate in a terror investigation that left 14 Americans dead on American soil,”

Wat hier eigenlijk gezegd wordt is dat het terreur-onderzoek oorzaak is van de dood van 14 amerikanen. Maar alle semantiek terzijde; volgens mij heeft iemand eerst 14 mensen doorgeschoten en pas toen werd zijn telefoon in beslag genomen. Dus dit onderzoekt loopt alleen maar achter de feiten aan en had nooit iets kunnen voorkomen. En dat is wat er volgens mij (ondanks alle big data) nog steeds gebeurd. The lone wolf wordt er nooit uitgepikt voordat er iets ergs gebeurt. Maar we moeten wel ons recht op privacy opgeven. Allemaal typisch Amerikaans retoriek.
07-03-2016, 14:23 door Anoniem
Door Ron625:
waardoor 14 Amerikanen op Amerikaanse bodem om het leven kwamen
Dan moeten ze zeker vuurwapens en auto's verbieden, die geven veel meer schachtoffers.

Er gaan jaarlijks ook heel wat meer mensen dood in Amerikaanse zwembaden dan door drugsgebruik, maar toch is er geen "war on zwembaden". Nou zal die war on drugs wel beargumenteerd worden met "anders vielen er veel meer doden door drugsgebruik" maar zolang die war zelf zoveel slachtoffers oplevert en voor de criminaliteit zo'n enorme bron van inkomsten en invloed vormt, denk ik dat het toch tijd wordt om de aandacht eens naar zwembaden te verleggen. Maar dat geheel terzijde het onderwerp (hoewel het hier wel gaat over een waanidee van een Amerikaans overheidswerknemer).
07-03-2016, 18:29 door karma4
Eenvoudigere oplossing Apple opsplitsen zoals ooit verplicht met AT&T en andere bedrijven gebeurd is om macht en monopolies te doorbreken.
Sinds wanneer is een technisch bedrijf het zelfde als een religie..?
07-03-2016, 20:03 door Anoniem
Door Anoniem: Kan iemand die gast van mijn planeet verwijderen?

Niet nodig. Apple vecht dit aan bij de rechter, en Amazon, Box, Cisco, Dropbox, Evernote, Facebook, Google, Microsoft, Mozilla, Nest, Pinterest, Slack, Snapchat, WhatsApp en Yahoo hebben de rechter gevraagd het standpunt van Apple over te nemen. Als de heer Jolly dus consequent wil zijn, moet het voorstel uitgebreid worden met deze bedrijven.

Ik denk dat duidelijk is waar dit heen gaat. Alleen Linux als Operating System, geen smartphones, alleen Huawei als routers, geen Browsers, geen Facebook profielen checken bij sollicitanten, ...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.