image

Valve waarschuwt Steam-gebruikers voor datalek van december

maandag 7 maart 2016, 12:35 door Redactie, 0 reacties

Softwareontwikkelaar Valve heeft gebruikers van het spelplatform Steam gewaarschuwd voor een datalek dat zich eerste kerstdag vorig jaar voordeed. Door een configuratiefout konden gebruikers die op hun eigen account waren ingelogd een uur lang de gegevens van andere accounts bekijken, zoals e-mailadres, het bedrag in de Steam Wallet, aankoopgeschiedenis, factuurgegevens, laatste vier cijfers van het telefoonnumer en laatste twee cijfers van de creditcard of een voor PayPal gebruikt e-mailadres.

Valve maakte destijds excuses en liet weten alle getroffen gebruikers te zullen waarschuwen. Die waarschuwing is nu eindelijk verstuurd, zo meldt Kotaku. In de e-mail aan de gebruikers laat Valve weten dat het door de configuratiefout niet mogelijk was om Steam-accounts over te nemen. Daarbij is het niet zeker dat gebruikers die de e-mail hebben ontvangen ook daadwerkelijk door het datalek zijn getroffen.

De configuratiefout zorgde ervoor dat gegevens van het Steam-account aan andere Steamgebruikers in het gebied van de gebruiker werden getoond. Valve baseert zich hierbij op de ip-adressen van gebruikers. Doordat ip-adressen vaak worden gedeeld is het onduidelijk of de gebruiker of iemand anders in zijn buurt de accountpagina's heeft opgevraagd. De softwareontwikkelaar geeft als voorbeeld een ip-adres dat door meer dan 1700 Steam-accounts werd gebruikt. Naar aanleiding van het incident heeft Valve maatregelen genomen om herhaling te voorkomen.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.