image

Apple dicht kwetsbaarheid in updatetool voor Windows

donderdag 10 maart 2016, 09:43 door Redactie, 2 reacties

Apple heeft een beveiligingsupdate uitgebracht voor de eigen updatetool voor Windows die een kwetsbaarheid verhelpt waardoor een aanvaller in bepaalde gevallen computers kon overnemen. Via Apple Software Update kunnen gebruikers geinstalleerde programma's van Apple up-to-date houden.

Een kwetsbaarheid zorgde ervoor dat een aanvaller die zich tussen de gebruiker en het internet bevindt, bijvoorbeeld via een openbaar wifi-netwerk, volledige controle over de inhoud van het updatevenster had. Volgens het Computer Emergency Readiness Team van de Amerikaanse overheid (US-CERT) zou het hierdoor uiteindelijk mogelijk zijn voor de aanvaller om de computer over te nemen. Het probleem is verholpen in Apple Software Update 2.2 voor Windows 7 en nieuwer. De nieuwe versie is via de updatetool te installeren.

Reacties (2)
10-03-2016, 11:46 door Anoniem
Apple en veiligheid. Krijg bij Apple altijd het tegenstrijdige gevoel van "goed dat ze veel problemen oplossen" versus het gevoel "wat zijn er toch veel beveiligings-problemen in de spullen van hun".

Lijkt een beetje op: is het glas nou half vol (positief) of is het glas nou half leeg (negatief).

In dit soort situatie krijg je altijd veel discussie omdat het niet eenduidig is. Als er nou geen enkele probleem wordt opgelost door Apple of als er geen enkel beveiligings-problem was dan was het duidelijk, maar nu niet.

Nadeel voor Apple blijft dat ze lang hebben verteld dat er geen beveiligings problemen konden zijn en dat vele dit zijn gaan geloven.
10-03-2016, 11:47 door Anoniem
En nog talloze andere installers hebben dat probleem.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.