image

Tor Messenger beveiligt privéberichten op Twitter met OTR

donderdag 10 maart 2016, 09:59 door Redactie, 0 reacties

Tor Messenger, het programma om beveiligd via het Tor-netwerk te chatten, ondersteunt nu ook Off-the-Record (OTR) Messaging voor privéberichten op Twitter, zo hebben de ontwikkelaars bij de aankondiging van een nieuwe testversie bekendgemaakt.

Via Tor Messenger is het mogelijk om via verschillende chatnetwerken, zoals Jabber (XMPP), IRC, Google Talk, Twitter en Yahoo beveiligd via het Tor-netwerk te communiceren. Gebruikers kunnen zodoende met één programma via meerdere chatnetwerken met elkaar chatten. Daarnaast staat OTR standaard ingeschakeld. Hierdoor zijn de berichten versleuteld en kunnen gebruikers controleren dat degene met wie ze chatten ook daadwerkelijk de persoon is die hij of zij beweert te zijn.

Verder voegt OTR ook perfect forward secrecy toe en "deniability", zodat er kan worden ontkend dat de gebruiker een bepaald chatbericht heeft verstuurd. Voor privéberichten in Twitter is het nu ook mogelijk om OTR te gebruiken. Hiervoor moet binnen Tor Messenger het Twitter-account worden ingesteld. Vervolgens zal elk verstuurd bericht van OTR gebruikmaken, zolang de ontvanger ook van Tor Messenger gebruikmaakt.

Facebook

In de nieuwe testversie is de ondersteuning voor Facebook Chat gestopt. Facebook Chat was ook een chatdienst die in eerste instantie werd ondersteund. Voor het chatten maakte Facebook gebruik van een XMPP-gateway, die al lang niet meer wordt ondersteund en nu ook niet meer lijkt te werken. Daarop hebben de ontwikkelaars besloten de Facebook-ondersteuning uit Tor Messenger te verwijderen. Mogelijk dat de ondersteuning van Facebook Chat weer zal worden toegevoegd, aangezien Facebook aan de implementatie van een nieuw chatprotocol werkt. Het Tor Project waarschuwt dat Tor Messenger zich nog in de betafase bevindt. Het is dan ook niet bedoeld voor gebruikers die risico lopen en hun privacy en veiligheid willen beschermen.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.