image

Google Chrome-extensie steelt bitcoins

maandag 14 maart 2016, 12:27 door Redactie, 0 reacties

Bitcoinbeurs Bitstamp heeft bitcoingebruikers gewaarschuwd voor een Google Chrome-extensie die bitcoins steelt. Iets dat acht maanden geleden ook al bekend was. Het gaat om de extensie genaamd BitcoinWisdom Ads Remover die advertenties van BitcoinWisdom.com verwijdert.

BitcoinWisdom.com volgt de bitcoinkoers op verschillende beurzen. De extensie die advertenties van deze website verwijdert bevat echter kwaadaardige code die bitcoinbetalingen via bitcoinbeuzen Bitstamp, BTC-E en Hashnest naar het adres van de ontwikkelaar stuurt. De extensie verwisselt qr-codes die deze beurzen voor het doen van bitcoinbetalingen gebruiken. Daardoor heeft een gebruiker niet door dat het bitcoin-adres is aangepast.

Qr-codes worden steeds vaker door bitcoinbeurzen gebruikt, omdat het adres van bitcoinportemonnees zeer lang is en niet zo gebruiksvriendelijk als een qr-code. Bitstamp gaf via Twitter een waarschuwing voor de extensie, die inmiddels door Google van de Chrome Store is verwijderd. Acht maanden geleden hadden gebruikers van Reddit echter ook al ontdekt dat de extensie het bitcoinbetalingen steelt.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.