image

Man bekent hacken Apple-accounts Hollywoodsterren

woensdag 16 maart 2016, 11:35 door Redactie, 1 reacties

Weer heeft erin de Verenigde Staten een man bekend dat hij de Apple- en Google-accounts van Hollywoodsterren via phishing heeft gehackt. Eind februari was het een 29-jarige man die bekende, nu een 36-jarige man. Hij gebruikte phishing om toegang tot meer dan 100 Apple- en Google-accounts te krijgen.

Het ging voornamelijk om accounts van bekendheden. Van november 2012 tot september 2014 verstuurde de man phishingmails die van Apple en Google afkomstig leken te zijn. In de berichten werd om gebruikersnamen en wachtwoorden gevraagd. Zodra hij toegang tot de accounts had zocht hij naar persoonlijke informatie, waaronder naaktfoto's en -video's. In sommige gevallen gebruikte hij een programma om de volledige inhoud van Apple iCloud-back-ups te downloaden.

De man werd opgepakt na het onderzoek naar "Celebgate", waarbij in september 2014 de naaktfoto's van allerlei vrouwelijke Hollywoodsterren werden gelekt. Volgens het Amerikaanse ministerie van Justitie is er echter geen bewijs dat de man hiervoor verantwoordelijk is geweest. Uiteindelijk bekende de man dat hij tenminste 50 iCloud- en 72 Gmail-accounts heeft gehackt, voornamelijk van vrouwelijke Hollywoodsterren. De 29-jarige man die onlangs bekende hackte 363 accounts.

Reacties (1)
17-03-2016, 21:00 door karma4
Would be hackers....
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.