image

Google Chrome, Safari en Flash Player gehackt tijdens wedstrijd

donderdag 17 maart 2016, 09:53 door Redactie, 0 reacties

Tijdens de Pwn2Own-wedstrijd in Vancouver zijn Google Chrome, Safari en Adobe Flash Player via onbekende kwetsbaarheden gehackt. Pwn2Own is een jaarlijkse hackwedstrijd waarbij onderzoekers en hackers geldprijzen kunnen winnen met het demonstreren van onbekende beveiligingslekken.

Dit jaar is het de bedoeling dat Google Chrome, Microsoft Edge en Adobe Flash Player binnen Microsoft Edge op een Windows 10-computer worden gehackt, alsmede Apple Safari op Mac OS X El Capitan. Om de uitdaging voor onderzoekers te vergroten draait de Windows 10-installatie op een virtuele VMWare-machine. Onderzoekers die de virtuele machine en het onderliggende gastsysteem weten te hacken zullen een extra beloning ontvangen.

Apple Safari op Mac OS X El Capitan en Adobe Flash Player werden twee keer gehackt, terwijl Google Chrome gedeeltelijk werd verslagen, zo melden Trend Micro en Hewlett Packard. Zowel voor de aanval op Safari als Chrome werden vier kwetsbaarheden gebruikt. In het geval van Chrome ging het om twee kwetsbaarheden in de embedded Flash Player en een beveiligingslek dat al eerder, onafhankelijk aan Google was gerapporteerd. De aanval was niet helemaal succesvol, waardoor het als een "gedeeltelijke hack" werd beoordeeld. Vandaag begint de tweede en laatste dag van Pwn2Own en staan demonstraties van aanvallen op Edge en Safari gepland.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.