image

Microsoft stopt RC4-ondersteuning Edge en IE11 in april

donderdag 17 maart 2016, 10:05 door Redactie, 0 reacties

Op 12 april stopt Microsoft de ondersteuning van het RC4-algoritme in Internet Explorer 11 en Microsoft Edge. Het RC4-algoritme wordt voor een deel van de versleutelde verbindingen gebruikt die via https lopen. Https ondersteunt verschillende algoritmen voor het opzetten van een versleutelde verbinding.

Ondanks de leeftijd van RC4, dat voor het eerst in 1987 werd beschreven, en het feit dat onderzoekers er vaker aanvallen op hebben gedemonstreerd, wordt het nog steeds gebruikt. Vanwege de gedemonstreerde aanvallen besloot de Internet Engineering Task Force (IETF) het gebruik van RC4 met tls te verbieden. Internet Explorer 11 en Microsoft Edge gebruiken RC4 alleen nog als ze niet via een sterker algoritme verbinding kunnen maken en zodoende op RC4 moeten terugvallen.

Volgens Microsoft is het terugvallen op RC4 vaak het gevolg van een onschuldige fout, maar valt het niet te onderscheiden van een man-in-the-middle-aanval waarbij wordt geprobeerd om het verkeer van gebruikers te onderscheppen. Browserontwikkelaars besloten daarom om de ondersteuning van RC4 begin van dit jaar te stoppen. Mozilla stopte de RC4 ondersteuning al in Firefox 44 en Google deed dit in Chrome 48, die beiden in januari verschenen. Microsoft maakt op 12 april een einde aan de ondersteuning.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.