image

Yahoo vervangt inloggen via wachtwoord door smartphone

dinsdag 22 maart 2016, 11:30 door Redactie, 5 reacties

Internetgigant Yahoo is op een missie om het wachtwoord te elimineren en om dit te bereiken heeft het een nieuwe inlogmethode onthuld. Gebruikers kunnen voortaan via hun smartphone op hun account inloggen in plaats van een wachtwoord te gebruiken.

De oplossing heet Yahoo Account Key en werd vorig jaar al aan de Mail-app toegevoegd. Nu kan er ook via allerlei andere apps middels Account Key op het Yahoo-account worden ingelogd. Zodra gebruikers willen inloggen ontvangen ze op hun smartphone een pushbericht. Zodra de gebruiker dit bericht goedkeurt is hij ingelogd. "Het is veilig en het is niet meer nodig om een lastig wachtwoord te onthouden", zegt productmanager Lovlesh Chhabra.

Reacties (5)
22-03-2016, 12:15 door Anoniem
Veel mensen willen helemaal niet hun telefoonnummer delen voor diensten waarvoor dit onnodig is.
22-03-2016, 13:04 door Anoniem
Ja! En dan hebben ze gelijk je mobiele nummer en eventuele andere info die de app dan onder water bij je weg zuigt.
22-03-2016, 15:09 door Anoniem
Slim, wordt het stelen van een smartphone nog aantrekkelijker. Alsof je telefoon zo veilig is en hoe willen ze trouwens nu dubbele authenticatie gaan regelen?
22-03-2016, 22:09 door Anoniem
Handig, ik vergeet mijn telefoon vaker dan mijn wachtwoorden.. =)
23-03-2016, 14:30 door Anoniem
Ik kon vandaag nog inloggen op de normale manier, hetzij met veel moeite. Als ze dit doorzetten, dan kunnen ze hun Yahoo-account lekker in een gebied stoppen waar de zon nooit schijnt.

Wel jammer, want het was mijn allereerste e-mailaccount. Maar aan de andere kant: ik laat me niets opdringen. Als er keuzes gemaakt moeten worden, dan doe ik dat zelf, en dus niet Yahoo. En dat betekent dus: bye bye, en tot nooit meer ziens.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.