image

Webontwikkelaar krijgt geldboete voor saboteren ex-werkgever

donderdag 24 maart 2016, 10:05 door Redactie, 0 reacties

Een Amerikaanse man die als webontwikkelaar voor een it-bedrijf werkte moet ruim 63.000 dollar betalen omdat hij zijn voormalige werkgever saboteerde. De 52-jarige man werd begin 2014 bij het it-bedrijf ontslagen. Vervolgens werden zijn inloggegevens om op het bedrijfsnetwerk in te loggen uitgeschakeld.

Na zijn ontslag gebruikte de webontwikklaar echter de inloggegevens van een collega om vanuit huis op het bedrijfsnetwerk in te loggen, zonder dat de collega hiervan wist of toestemming voor had gegeven. Vervolgens verwijderde de webontwikkelaar allerlei bestanden van de bedrijfsservers en schakelde verschillende bedrijfsaccounts uit. Een jaar later, toen hij thuis door politie werd ondervraagd, bekende de man dat hij uit boosheid over zijn ontslag op het bedrijfsnetwerk had ingelogd en de gegevens had verwijderd.

Uit ip-gegevens bleek dat de webontwikkelaar vanuit zijn eigen huis de sabotage had gepleegd. De rechter veroordeelde hem tot het betalen van een geldboete van 2.000 dollar. Daarnaast moet hij zijn ex-werkgever een vergoeding van 61.700 dollar betalen wegens de schade die zijn acties veroorzaakte, zo laat het Amerikaanse ministerie van Justitie weten.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.