image

Privacy.com lanceert virtuele wegwerpbetaalkaart

vrijdag 25 maart 2016, 11:30 door Redactie, 6 reacties

Voor internetgebruikers die zich zorgen over online betalingen maken is er een start-up die in de vorm van virtuele wegwerpbetaalkaarten het antwoord gevonden denkt te hebben. Privacy.com is een dienst waarmee consumenten via een virtuele betaalkaart online producten kunnen aanschaffen.

De virtuele betaalkaart kan echter voor maar één transactie worden gebruikt. Dit moet het risico op fraude met betaalkaartgegevens wegnemen. "Diefstal van creditcardgegevens komt steeds vaker voor en heeft echte gevolgen", zegt Bo Jiang, oprichter van Privacy.com. "We verkleinen het risico op fraude en identiteitsdiefstal door een virtuele wegwerpbetaalkaart te maken."

De app van Privacy.com is beschikbaar voor Google Chrome en iOS. Vervolgens moet de gebruiker zich via de app registreren en zijn bankrekening hieraan koppelen. Hierna zal de app voor elke online transactie automatisch een virtuele betaalkaart genereren. Het is daarbij niet noodzakelijk om eerst geld te storten en de wegwerpkaart is bij alle webwinkels en diensten te gebruiken die Visa-kaarten accepteren.

Reacties (6)
25-03-2016, 12:28 door Erik van Straten
Ogenschijnlijk (ik ken de achtergronden niet) een goedbedoeld initatief, maar ik voorspel dat vooral cybercriminelen hier gebruik van gaan maken.
25-03-2016, 14:17 door Anoniem
Alleen nog maar beschikbaar voor de US.....

En dat terwijl we in NL al een soortgelijk initiatief hebben via 3vcard.nl, via iDeal een voucher kopen en deze gebruiken om online te betalen.
25-03-2016, 14:32 door Anoniem
Dit bestaat al jaren voor veel andere diensten, bijvoorbeeld hotelboekingen in het bedrijfsleven. er wordt per transactie en soms per dag een ander creditcard nummer gebruikt. Fraude is uitgesloten. Dus reageerder 1, het is al gebruikelijk...
25-03-2016, 16:59 door Anoniem
U beseft wel dat een cybercrimineel niet zelf kaarten zal aanvragen, maar die juist steelt van legitieme gebruikers.
25-03-2016, 17:46 door Anoniem
Door Erik van Straten: Ogenschijnlijk (ik ken de achtergronden niet) een goedbedoeld initatief, maar ik voorspel dat vooral cybercriminelen hier gebruik van gaan maken.

Heb je het stukje niet goed gelezen? Werkt alleen via je bankrekening, elke transactie is dus te traceren.
30-03-2016, 12:36 door Anoniem
Door Anoniem: Alleen nog maar beschikbaar voor de US.....

En dat terwijl we in NL al een soortgelijk initiatief hebben via 3vcard.nl, via iDeal een voucher kopen en deze gebruiken om online te betalen.

Juist geen iDeal gebruiken want daarmee koppel je de bankrekening aan de transactie. Gewoon contant geld gebruiken om zo? 3V Card aan te schaffen en een wegwerp simkaart gebruiken om deze te activeren, uiteraard op een niet juiste identiteit.
Nooit, maar dan ook nooit via pin of iDeal er geld op storten want dan is de eerder verworven anonimiteit opgeheven en kun je de kaart net zo goed onder je eigen naam registreren.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.