image

Hacker stuurt racistisch pamflet naar 20.000 online printers

maandag 28 maart 2016, 08:30 door Redactie, 0 reacties

De bekende Amerikaanse hacker Andrew 'Weev' Auernheimer heeft via een nieuw experiment met het Internet of Things weer de media gehaald. Hij stuurde namelijk een racistisch pamflet naar 20.000 printers die via internet toegankelijk waren, aldus de uitleg van de hacker op Storify.

De printers waren via poort 9100 voor iedereen toegankelijk via het internet. Auernheimer wist de printers via het programma Masscan te vinden. Dit is een poortscanner waarmee het gehele internet binnen 3 minuten is te scannen. Vervolgens gebruikte Auernheimer een zeer eenvoudig script om een postscriptbestand via de printers af te drukken. Het ging onder andere om scholen en universiteiten, zo blijkt uit berichten in de Amerikaanse media, waaronder ABC News.

Tegenover Vice Magazine laat Auernheimer weten dat het om meer dan 20.000 printers ging die het pamflet ontvingen. "Ik heb de printers niet gehackt", aldus de hacker. "Ik heb ze berichten gestuurd omdat ze waren ingesteld om berichten van het publiek te ontvangen." Volgens Auernheimer is zijn experiment een voorbode van wat er straks allemaal met het Internet of Things mogelijk is. De hacker werd in 2012 veroordeeld omdat hij een kwetsbaarheid in de website van AT&T gebruikte om de gegevens van 114.000 gebruikers te downloaden, die hij vervolgens aan een website doorstuurde.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.