image

Amerikaans ziekenhuis haalt systeem offline wegens virus

dinsdag 29 maart 2016, 13:06 door Redactie, 2 reacties

Een Amerikaans ziekenhuis heeft besloten het gehele it-systeem offline te halen nadat het door een virus besmet was geraakt, zo heeft MedStar Health via Facebook en Twitter laten weten. De organisatie is verantwoordelijk voor tien ziekenhuizen in Washington en Maryland.

"Eerder deze ochtend werd het IT-systeem van MedStar Health door een virus getroffen waardoor verschillende gebruikers niet meer op ons systeem konden inloggen", aldus een verklaring van de zorgverlener. Vervolgens werd er besloten om alle 'systeeminterfaces' offline te halen om verdere verspreiding van het virus te voorkomen. Er wordt nu met de it-dienstverleners samengewerkt om de situatie in kaart te brengen.

Voor zover bekend zijn er geen gegevens door het computervirus buitgemaakt. Om wat voor virus het precies gaat laat de organisatie niet weten. Vanwege de infectie is er besloten om waar nodig op een back-upsysteem van 'papieren transacties' terug te vallen. Ook zouden alle ziekenhuizen open blijven. Eerder werden verschillende Amerikaanse ziekenhuizen door ransomware getroffen, wat bij één ziekenhuis tot een noodtoestand leidde en ervoor zorgde dat een andere 17.000 dollar betaalde om weer toegang tot versleutelde bestanden te krijgen. Ook een ziekenhuis in Duitsland kreeg recent met ransomware te maken.

Reacties (2)
29-03-2016, 16:59 door Anoniem
Alles lekker aan het internet hangen, of personeel (zelf gezien in Bronovo en in diverse ziekenhuisen in Rotterdam) gezellig Facebook en surfen in de baas zijn tijd. Ook de Wi-Fi netwerken van ziekenhuizen zijn een ramp. Teveel dingen zijn voor mensen met minimale ICT kennis te achterhalen of toegangkelijk. Want te dicht timmeren kost geld. Prijs van Technologie enzo....
30-03-2016, 08:54 door Anoniem
Medische apparatuur is dan ook erg veilig: https://www.youtube.com/watch?v=ZusL2BY6_XU
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.