image

Papierloos paspoort voor smartphones in de maak

dinsdag 29 maart 2016, 15:27 door Redactie, 11 reacties

Een Brits bedrijf is bezig met de ontwikkeling van een papierloos paspoort voor smartphones. Dat meldt de Britse krant The Times vandaag. Het digitale paspoort wordt ontwikkeld door De La Rue, drukker van bankbiljetten en maker van paspoorten.

Het plan staat nog in de kinderschoenen en verdere details over de exacte werking worden nog niet gegeven. Niet alleen moet de technologie de informatie op de telefoon beveiligen, zodat die niet te vervalsen is, de douane moet er ook mee kunnen werken en de overheid zal het moeten goedkeuren. De directeur verwacht dan ook niet dat het papierloze paspoort op korte termijn zal verschijnen.

Reacties (11)
29-03-2016, 15:56 door Anoniem
Belachelijk. Jongens, stop alles maar in de telefoon. Dan kunnen we iemand compleet klem zetten, door zijn telefoon in beslag te nemen, of te laten stelen.

Het slachtoffer kan zich niet meer legitimeren, kan geen geld meer aan, kan niet meer met het openbaar vervoer reizen. Uiteraard worden rijbewijs en kentekenbewijs ook op de smartphone gezet, dus bij gebruik van een ander voertuig gaat het ook mis.

Mensen denk na. Ja het is handig alles bij elkaar te hebben, maar je wordt ook kwestbaar. Vraag maar eens na bij iemand van wie de portefeuille is gerold vroeger. En ik kan me de adviezen herinneren, om dit soort kostbare spullen op een veilige, moeilijk toegankelijke manier mee te dragen. En dat doe je met een telefoon zeker niet.
29-03-2016, 15:57 door Anoniem
De beste ID-kaart die nooit te vervalsen bleek was het Nederlandse Persoonsbewijs uit WOII.
Waarom konden ze toen wel een niet-te-vervalsen ID-kaart maken en nu niet?

https://nl.wikipedia.org/wiki/Persoonsbewijs
29-03-2016, 16:41 door Anoniem
Ja, computertechniek is manipuleerbaar, hoe beveiligd dan ook, is het niet veilig.
Computertechniek is nieuw voor hun, ze zijn aan het experimenteren om er vervolgens zelf achter te komen.
29-03-2016, 16:54 door Anoniem
Leuk en aardig, als je dan weet dat veel Smartphones simpelweg geen beveiligings updates krijgen omdat ze te oud zijn, of de provider met hun Bloatware troep dit tegenhouden omdat ze geen zin hebben in de updates. Dus wordt je gedwongen tot het kopen van een nieuwe telefoon. Ik heb een Smartphone uit 2012 en een Nokia 6610 die ik nog dagelijks gebruikt en mijn voorkeur heeft.

Alles maar in apps stoppen en telefoons (die je hoort te gebruiken om te bellen) is de nieuwste trend, maar in mijn ogen een groot risico op zoveel niveau's.
29-03-2016, 17:09 door Anoniem
Leuk, kom je bij de douane. Is net de batterij van je telefoon leeg.
29-03-2016, 17:12 door Anoniem
Ja, computertechniek is manipuleerbaar, hoe beveiligd dan ook, is het niet veilig.

Iedere techniek is te manipuleren. En niets is 100% veilig. Denk je soms dat met papieren paspoorten, rijbewijzen, stembiljetten, en ga zo maar door fraude onmogelijk is ofzo.
29-03-2016, 17:14 door Anoniem
De beste ID-kaart die nooit te vervalsen bleek was het Nederlandse Persoonsbewijs uit WOII.

En, denk je dat met de vooruit gang van de techniek de ID-kaart uit WO2 vandaag de dag nog even moeilijk na te maken is ? Het was destijds het beste. Vandaag de dag is er wel een stuk meer mogelijk, en vandaag de dag zou dit persoonsbewijs een stuk onveiliger zijn. Ook wanneer je het vergelijkt met het paspoort van vandaag, of van 10 of 20 jaar terug. Destijds bestond de kopieermachine nog niets eens.
29-03-2016, 17:18 door Anoniem
Wat een waanzin, als je geen smartphone hebt dan hoor je op deze planeet niet meer thuis.
Maar het is wel slim van die APP makers, grof geld verdienen, en wij trappen er wel in gedwongen of niet.
Ons leven hangt aan een stroom kabeltje.
29-03-2016, 21:06 door Anoniem
Zolang er geen wet is die mij verplicht om een smartphone te gebruiken, komt dat associale onding er bij mij niet in, al krijg ik geld toe.
30-03-2016, 09:59 door Anoniem
"Het plan staat nog in de kinderschoenen"

Waarom maak je er dan een artikel over ?

waardeloze bezigheid.
05-04-2016, 12:18 door Johnoed
Arme oma. Alles digitaal.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.